Tips! Marängsmörkräm recept

Användarnamn

Marängsmörkräm
En superhärlig smörkräm för fyllning och täckning av tårtor. Färga eller smaksätt om du vill. Receptet är översatt och lite ändrat men ursprungligen hittat på Craftsy.

Ingredienser:



8 äggvitor (ca 2,5 dl)
2½ dl strösocker
700g smör rumstempererat
2½dl florsocker (siktat)
2 msk vaniljpulver


Gör så här:



Värm under konstant vispning äggvitor, strösocker och salt i en skål i vattenbad tills allt socker är helt upplöst.
Häll blandningen i skålen till en köksmaskin och vispa tills blandningen är sval och så styv att den kan formas til toppiga "maränger". Det tar ca 5 minuter.
Kör maskinen på medelhastighet och tillsätt mjukt smör lite i taget. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa ihop ordentligt.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 9FQbzD (motverkar spam)
Inga kommentarer