Testa att göra egna tortillabröd till din mexikanska måltid.
Ingredienser:
200 g majsmjöl (obs inte majsstärkelse)
250 g (2,5dl) vatten
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl, salt och vatten till en deg.
Dela degebn i 10 lika stora bitar och rulla till bollar.
Kavla ut till runda plattor eller använd en tortillapress för att göra runda brödkakor.
Använder du press är det ett smart trick att lägga bakplåtspapper mellan degen och pressen, en bit på varje sida.
Stek de utkavlade eller pressade tortillorna i en torr stekpanna.
Använd inget fett.
Baka ca 1 ½ minut på varje sida tills det blåser upp lite och är genomstekta.
Bröden går fint att hålla varma i ugnen, insvepta i folie.
Man kan också värma kalla bröd genom att tpensla dem med vatten och svärma snabbt i en torr stekpanna på samma sätt som de bakades.
Inga kommentarer