Ostronskivling är en tacksam svamp att odla och god att äta den finns dessutom färsk i de flesta matvaruaffärer.
Ingredienser:
2 msk smör
1st finhackad vitlöksklyfta
3 st finhackade schalottenlökar
1dl vitt vin eller vatten blandat med vitvinsvinäger
1 l varm buljong
250g ostronskivling
50g finriven parmesan
250g risottoris
svartpeppar
salt
persilja
Gör så här:
Rensa svampen och skär i mindre bitar.
Värm en stor stekpanna och stek svampen tills den blir gyllene.
Krydda med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
Häll 1 msk olja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt schalottenlöken.
Fräs löken tills den är blank och fin. Tillsätt riset och bryn lite lätt.
Tillsätt vin och låt koka in under omrörning.
Koka upp buljongen och häll lite i taget över riset.
Låt risotton småputtra sakta under omrörning, det tar ca 20 minuter tills risotton är ”al dente”.
Tillsätt svamp, ost och kanske en klick smör.
Smaka av med färskmalen peppar och garnera med persilja.
Inga kommentarer