Inlägg taggade med "svamp"
Laga en fantastisk vegetarisk middag - testa fyllda Portobello.
Gör en egen kryddblandning på svamp och annat gott från skogen. Plocka själv eller köp ingredienserna och blanda. Fyll på vackra burkar och njut hela vintern av skogen smaker.
Spätzle och svampragu med Skogslycka. Den som inte vill ha Spätzle byter den mot vanlig pasta. Receptet kommer från Herbaria liksom bilden.
En lite annorlunda svampsoppa med kastanjer för 4 personer går snabbt att laga. Härligt värmande efter en skogspromenad. Receptet av Hans Gerlach kommer från vår leverantör Herbaria.
Ta hand om svampen på bästa sätt för att få ut mest av din svampskörd från skogen, torget eller butiken. Att steka svamp är enkelt och smakar fantastiskt. Använd kantarell, champinjon, karl-johan, ostronskivling eller annan matsvamp. Svampsmaken är fettlöslig, därför är det gott att steka svamp i smör, olja eller olivolja. Svamp har ett stort vatteninnehåll som är bra att fräsa bort innan man tillsätter fett och steker.
Ostronskivling är en tacksam svamp att odla och god att äta den finns dessutom färsk i de flesta matvaruaffärer.
En riktigt härlig pastarätt men Karljohansvamp, zucchini och bacon. Receptet är för fyra personer.
Gör en härlig grönsaks- och svampinläggning att använda som tillbehör till kött eller fisk eller som antipasto. Receptet ger 4st halvlitersburkar med inlagda godsaker. Receptet kommer från Herbaria.
Ett enkelt recept men fantastiskt gott. Med en pasta av hög kvalitet blir det här kanske det bästa du ätit?