En brittisk favorit.
Ingredienser:
Wellington:1/2kg oxfilé
Salt och peppar
2 matskedar olivolja
3 matskedar smör
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 dl svamp, hackad
0,5 dl konjak
0,5 dl nötbuljong
1 msk dijonsenap
0,5 dl hackad färsk persilja
1 ark smördeg, tinad
1 uppvispat ägg
Sauterade svampar:
400g skivad svamp
2 matskedar smör
2 vitlöksklyftor, hackade
Salt och peppar
0,5 dl hackad färsk persilja
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
0
Gör så här:
Beef Wellington:Värm ugnen till 200°C.
Krydda oxfilén med salt och peppar.
Värm olivoljan och 2 matskedar smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek filén tills det fått färg på alla sidor, cirka 8 minuter totalt.
Ta bort köttet från stekpannan och ställ det åt sidan.
Tillsätt mer smör i stekpannan och fräs löken och vitlöken tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
Tillsätt svampen och fortsätt koka tills svampen mjuknat och det mesta av vätskan har avdunstat, ca 10 minuter.
Häll i konjak- och nötbuljongen och koka tills vätskan reducerats till hälften, cirka 10 minuter.
Rör ner dijonsenap och persilja.
Kavla ut smördegen på lätt mjölat underlag och lägg oxfilén på mitten av degen.
Fördela svampblandningen över nötköttet.
Vik smördegen över nötköttet, tryck på kanterna för att täta.
Pensla toppen med det uppvispade ägget.
Grädda i 35-40 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun och nötköttet är tillagat till önskad nivå av tillagning.
Låt den inbakade filén vila i 10 minuter innan den skivas och serveras.
Sauterade svampar:
Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt svamp och vitlök, fräs tills svampen mjuknat och det mesta av vätskan har avdunstat, cirka 10 minuter.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Rör ner persiljan och servera varm.
Inga kommentarer