Det blir inte bättre än så här. Enkelt, snabbt & gott. En lätt pastarätt men frisk smak som gör dig lagom mätt. Lika bra till en lunch i solen som till fredagsmyset.
Ingredienser:
Linguine till 4 personer ca 400g
5 matskedar olivolja, plus extra om det behövs
En handfull mynta, grovhackad
1 citron, saft och rivet skal
3 msk kapris
0,5 dl lätt krossade och rostade valnötter (andra nötter funkar)
Salt och nymald svartpeppar
Riven parmesanost
Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna.
Under tiden blandar du olivolja, grovhackad mynta, rivet citronskal och citronsaft, kapris och rostade och krossade valnötter i botten av den skål.
Sila av den kokta pastan och behåll en kopp av pastavattnet.
Häll pastan över blandningen i skålen, smaka av med salt & peppar och bland runt tills pastan ser krämig och väl blandad ut. Om pastan är för torr tillsätter du lite mer olivolja och eller en skvätt av pastavattnet och blandar runt ordentligt igen.
Smaka och servera omedelbart med riven parmesan och nymald svartpeppar.
Tips! Rostad fladgad mandel på toppen ger pastan lite extra lyxig känsla.
Bra att ha:
Inga kommentarer