Snabbt och enkelt. Var inte rädd för att staka skaldjur. Det blir supergott.
Ingredienser:
1/4 dl olivolja
1 kg råa räkor
12 medelstora pilgrimsmusslor
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1/2 tsk chiliflingor
1 dl torrt vitt vin
1 dl hackade urkärnade tomater
1 dl hackad färsk persilja blad
saften från 1 till 2 citroner
1 msk osaltat smör
500g svart bläckfisk pasta
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Hetta upp olja i panna på medelhög värme. Tillsätt räkor och fräs tills ogenomskinliga det tar ca 1 minut på varje sida. Ta bort från plattan. Värma olja och stek musslorna lätt brynta, 2 minuter på varje sida. Stek inte för länge do blir de sega!
Lägg musslorna med räkorna med räkor och tillsätt istället vitlök i pannan. Fräs försiktigt i ett par minuter, tillsätt chiliflingor, svartpeppar, salt, vin, tomat och persilja, och koka på hög värme tills minskas med hälften, 8 till 10 minuter. Tillsätt citronsaft och smör och tillbaka skaldjuren i stekpanna, blanda väl. Hålla varm.
Koka den svarta pastan i en stor kastrull med lättsaltat vatten tills den är al dente.Låt den rinna av väl och tillbaka till grytan tillsammans med fisk och skaldjur.
Blanda och servera genast.
Grejer som är bra att ha hittar du här:
Inga kommentarer