Snabbt och enkelt men vansinnigt gott! Festlig vardagspasta.
Ingredienser:
400g bra pasta i en form du gillar
1 burk nduja (ca 90 g)
1 broccoli, grönkål eller annan kål i buketter/bitar
0,5 dl olivolja
1,5 dl riven parmesan, pecorinoost eller annan lagrad ost
ca 1 dl stekta brödsmulor valfritt
salt & peppar
Små söta tomater är gott till.
Gör så här:
Koka upp saltat vatten i kastrull.
När vattnet kokar, blanchera broccoli i cirka 4-5 minuter, ta upp buketterna ur kokvattnet.
Behåll vattnet i grytan.
Låt de avrunna broccolibuketterna svalna på galler eller hushållspapper.
Värm olivoljan på medelvärme i en tjockbottnad gryta.
Klicka ner "korven" ur burken och rör runt tills allt är jämt fördelat och oljan färgas röd.
Stek broccolibuketterna med korven tills de är genomvarma.
Tillsätt lite pastakokningsvatten och blanda om i grytan så att allt blandas.
Koka under tiden pastan i det vatten som broccolin kokades i.
Häll av pastan och blanda med korvröran i grytan eller häll upp i en stor serveringsskål.
Tillsätt hälften av osten och rör om.
Strö över brödsmulorna och servera med resten av osten.
Servera med små tomater.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer