Underbara ravioli med ricotta och pecorino med eller utan tomatsåsen. Recept för 4 portioner.
Ingredienser:
Pastadegen:
5 dl mjöl, gärna hälften vetemjöl och hälften durum
2 hela ägg
2 äggulor
1 msk vatten
1 msk olivolja
salt
Fyllning:
100 g spenat
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 dl ricottaost
1 dl riven pecorino
Tomatsås:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 kvist timjan
½ kruka färsk basilika
en nypa strösocker
salt
svartpeppar
Gör så här:
Knåda ihop ingredienserna till pastadegen till en fast och smidig deg och låt den vila ca 1 timme i kylskåp.
Fräs spenaten i olivolja och smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Blanda ner ostsorterna.
Fräs hackad lök och vitlök mjuka i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vin, tomat och kryddor och låt såsen sjuda utan lock i 10–15 minuter.
Kavla ut pastadegen till två långa plattor och klicka ut spenat och ostfyllningen glest på den ena degplattan. Pensla vatten på degen runt om fyllningsklickarna och lägg på den andra deglängden.
Tryck till runt klickarna med fyllning och ta ut ravioli med mått, gärna ett snyggt raviolijärn.
Enklast och snabbast gör du raviolin med en form med kavel.
Koka pastakuddarna 2–3 minuter i saltat vatten.
Servera dem som tillbehör till en annan rätt eller i tomatsåsen med lite riven ost över.
Inga kommentarer