Miso Carbonara Recept

Användarnamn

Miso Carbonara
En smakexplosion och fusion av europeiskt och asiatiskt. En kombination av olika matkulturer och smakrika ingredienser. Carbonara extra allt med andra ord!

Ingredienser

3 ägg och 2 äggulor
2 msk misopasta
150 g riven parmesanost
200 g bacon, rökt fläsk eller pancetta
Nymald svartpeppar

400 g linguine, spaghetti eller annan pasta
1-2 msk olivolja eller smör 
Riven parmesanost & svartpeppar till servering
Linguine 500g Liguori
Tunn kvalitetspasta
49 kr
Köp
Info
0
Stort fat svart med blå glaserad insida 40cm
729 kr
Köp
Info
0
Misopasta vit opastöriserad ekologisk glasburk
124 kr
Köp
Info
0
Rivjärn eller zestjärn dubbelsidigt
345 kr 398 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Vispa ihop ägg och äggulor med misopasta, parmesan och peppar i en stor skål.

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Medan pastan kokar;
Stek fläsket i en stor stekpanna på hög värme så att den får färg och släpper fett.

Innan vattnet hälls av pastan, ta tillvara en stor kopp med pastavatten.
Lägg den avrunna pastan direkt i den varma pannan med stekt bacon eller fläsk.
Tillsätt miso- coh äggblandningen och rör samman. Rör runt pastan tills äggblandningen tjocknar. Om såsen blir för tjock kan den tunnas ut med lite av pastakokvattnet. 
Häll upp pastan på ett stort serveringsfat eller i en stor skål.
Riv över extra parmesanost och nymald svartpeppar.
Den som vill och gar strör även över lite furikake för extra japansk touche.
Pastamaskin
Kavlar och skär perfekt pasta.
599 kr
Köp
Info
0
Spagettimått i trä med gaffel
49 kr
Köp
Info
0
Olivolja Cuvée Prestige Nicolas Alziari
Finaste franska olivolja
269 kr
Köp
Info
0
Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
159 kr
Köp
Info
0

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Gqs2HE (motverkar spam)
Inga kommentarer