
En smakexplosion och fusion av europeiskt och asiatiskt. En kombination av olika matkulturer och smakrika ingredienser. Carbonara extra allt med andra ord!
Gör så här:
Vispa ihop ägg och äggulor med misopasta, parmesan och peppar i en stor skål.Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Medan pastan kokar;
Stek fläsket i en stor stekpanna på hög värme så att den får färg och släpper fett.
Innan vattnet hälls av pastan, ta tillvara en stor kopp med pastavatten.
Lägg den avrunna pastan direkt i den varma pannan med stekt bacon eller fläsk.
Tillsätt miso- coh äggblandningen och rör samman. Rör runt pastan tills äggblandningen tjocknar. Om såsen blir för tjock kan den tunnas ut med lite av pastakokvattnet.
Häll upp pastan på ett stort serveringsfat eller i en stor skål.
Riv över extra parmesanost och nymald svartpeppar.
Den som vill och gar strör även över lite furikake för extra japansk touche.
Inga kommentarer