Strozzapreti betyder präststrypare. Tillsammans med röd endive, grädde och ansjovis blir den en fantastisk måltid trots sitt elaka namn. Recept för 4 personer.
Ingredienser:
500 gr Strozzapreti-pasta
50 gr smör
2,5 dl grädde
200 gr röd endive
1 vitlöksklyfta
2 ansjovisfiléer
Salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret i en stekpanna tillsammans med en hel vitlöksklyfta och ansjovisfiléer.
Tillsätt sköljda röda endivblad skurna i strimlor och låt smälta ihop försiktigt i ca 5 minuter, salta och peppra.
Blanda grädden i endiv- och vitlöksblandningen och låt det hela dra åt i några minuter.
Koka pastan enligt anvisning i 9 minuter.
Häll den avrunna nykokta pastan i pannan med grädde och röd endiv och låt koka ihop en aning i en knapp minut.
Servera omedelbart.
Inga kommentarer