Strozzapreti med sås på röd endive RECEPT

Användarnamn

Strozzapreti med sås på röd endive
Strozzapreti betyder präststrypare. Tillsammans med röd endive, grädde och ansjovis blir den en fantastisk måltid trots sitt elaka namn. Recept för 4 personer.

Ingredienser:


500 gr Strozzapreti-pasta
50 gr smör
2,5 dl grädde
200 gr röd endive
1 vitlöksklyfta
2 ansjovisfiléer
Salt och peppar

Gör så här:


Smält smöret i en stekpanna tillsammans med en hel vitlöksklyfta och ansjovisfiléer.
Tillsätt sköljda röda endivblad skurna i strimlor och låt smälta ihop försiktigt i ca 5 minuter, salta och peppra.
Röd endiv
Blanda grädden i endiv- och vitlöksblandningen och låt det hela dra åt i några minuter.

Koka pastan enligt anvisning i 9 minuter.

Häll den avrunna nykokta pastan i pannan med grädde och röd endiv och låt koka ihop en aning i en knapp minut.
Servera omedelbart.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: NWSJTG (motverkar spam)
Inga kommentarer