Strozzapreti pasta
- "Strypta präster"
- Topp kvalitet
- Fångar upp såser & smaker
Strozzapreti PASTA MORELLI
Strozzapreti betyder ”strypa präster” eller "präststrypare".
Ursprungligen kommer denna pastasort från Emilia-Romagna-regionen.
I området har det alltid funnits ett visst motstånd mot kyrkans maktutövande och en av många berättelser säger att bönder som arrenderade mark av kyrkan ofta betalade i spannmål. Strozzapreti-formen på pastan växte fram eftersom man hoppades på och skojade om att prästerna skulle sätta pastan i halsen.
En annan historia säger att bönderna serverade pastasorten när de bjöd in prästerna till högtider. De fattiga prästerna var så utsvultna att några åt tills de kvävdes.
Formen på den här pastan levde kvar eftersom man kom på att Strozzapreti-formen tar åt sig såser väldigt bra och funkar därför särskilt bra med rätter med lite extra hetta i kryddningen.
Den här pastasorten har en längsgående skåra eller veck som fångar upp såsen och håller den kvar vilket är extra bra om man vill servera en smakrik pastarätt.
Den är mycket enkel att koka perfekt "al dente" och blir inte sladdrig utan behåller tuggmotståndet genom hela måltiden.
Italiensk fullkornspasta, San Romano,Toscana Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano.
Koktid 9 minuter.
Recept med strozzapetri hittar du HÄR!
Läs mer om pasta och få inspiration HÄR!
Värt att veta om Morelli
Pastan produceras sedan 1860 av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av fullkornsdurumvete (med vissa undantag ex glutenfri pasta på majs) med mycket hög kvalitet.
Varje pastasort har sitt eget anpassade bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta.
Den skårade ytan är perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser osv.) Mjölet som pastan görs av har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).
Vikt: | 500g |