Liguori Casarecce No 27 IGP 500 g
Pastan tar åt sig såser väldigt bra och funkar därför särskilt bra med rätter med lite extra hetta i kryddningen. Pastan har en längsgående skåra eller veck som fångar upp såsen och håller den kvar vilket är extra bra om man vill servera en smakrik pastarätt. Den är mycket enkel att koka perfekt "al dente" och blir inte sladdrig utan behåller tuggmotståndet genom hela måltiden.
Strozzapreti Liguori Casarecce No 27 IGP 500 g
Hantverksmässigt framställd italiensk kvalitetspasta när den är som bäst!
Casarecce som även kallas Strozzapreti är formad som en liten, slät rulle och är perfekt för att hålla såsen inuti den längsgåene skåran.
Namnet Casarecce betydere hemlagad på italienska medan Strozzapreti är ett lite mer spännande namn med en intressant historia.
Strozzapreti betyder ”strypa präster” eller "präststrypare". Ursprungligen kommer denna pastasort från Emilia-Romagna-regionen.
I området har det alltid funnits ett visst motstånd mot kyrkans maktutövande och en av många berättelser säger att bönder som arrenderade mark av kyrkan ofta betalade i spannmål.
Strozzapreti-formen på pastan växte fram eftersom man hoppades på och skojade om att prästerna skulle sätta pastan i halsen. En annan historia säger att bönderna serverade pastasorten när de bjöd in prästerna till högtider. De fattiga prästerna var så utsvultna att några åt tills de kvävdes.
Formen på den här pastan levde kvar eftersom man kom på att Strozzapreti-formen tar åt sig såser väldigt bra och funkar därför särskilt bra med rätter med lite extra hetta i kryddningen. Pastan har en längsgående skåra eller veck som fångar upp såsen och håller den kvar vilket är extra bra om man vill servera en smakrik pastarätt.
Den är mycket enkel att koka perfekt "al dente" och blir inte sladdrig utan behåller tuggmotståndet genom hela måltiden.
Koktid 9 minuter.
Recept med strozzapetri hittar du HÄR!
Läs mer om pasta och få inspiration HÄR!
Hantverkspasta av högsta kvalitet.
Testa och upplev själv skillnaden!
Värt att veta om Liguori
Pasta Liguori, grundat 1795, är en av Italiens äldsta pastatillverkare baserad i Gragnano. Tillverkad av bästa durumvetet i södra Italien akta blandat med det rena vattnet från Lattaribergen och lämnat för långsam torkning i minst 18 timmar för att bevara näringsämnen. Pastan formas på bronsvalsar för en grövre yta som är perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser osv.)
Varje pastasort har sitt eget anpassade bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. IGP-certifierad pasta med stark miljöprofil av mycket hög kvalitet.
Gragnano Pasta
The Protected Geographical Indication är ett europeiskt erkännande med målet att skydda konsumenter från förfalskning och missbruk genom att certifiera produktens kvalitet och kopplingen till en geografisk plats. Under 2013 certifierades Gragnano Pasta av Europeiska kommissionen P.G.I. (eller IGP) Certifiering bekräftar pastans unika egenskaper kopplade till den typiska produktionsmetoden som finns på platsen. Gragnano-pastan är den första och enda pastan på marknaden som får P.G.I. (IGP) certifiering.
Innehåll: DurumVETEmjöl, vatten. Kan innehålla spår av SENAP och SOJA.
Allergentyp: Spår av sojabönor, spår av senap, spannmål som innehåller GLUTEN.
Näringsvärde per 100g: Energi (Kj/100g) 1488 eller Energi (Kcal/100g) 351, Fett 1,2g varav mättade fettsyror 0,3g, Kolhydrat 69g varav sockerarter 3,1g, protein 14,5g, salt 0g.
Klicka här för att inspireras av våra tips om och recept på härlig pasta!
Vikt: | 500 g |
Antal i förpackningen: | 1 st |