Granskottsolja från Högtorp Gård ekologisk
Har serverats på Nobel & fått silver i "Innovativt mathantverk" vid SM i Mathantverk.
189 kr
Finaste rapsolja smaksatt med äkta svensk gran från Högtorp Gård gör detta till en skogsdeikatess utan motstycke. Granskottsoljan tilldelades silvermedalj i klassen "Innovativt mathantverk", vid SM i Mathantverk 2013 och serverades i Sebastian Gibrands huvudrätt på Nobelfesten 2019.
Granskottsolja SPRUCE från Högtorp Gård 100 ml ekologisk
Finaste rapsolja smaksatt med äkta svensk gran från de Sörmländska skogarna på Högtorps Gård gör detta till en skogsdeikatess utan motstycke.
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja.
Granskottsoljan serverades i Sebastian Gibrands huvudrätt på Nobelfesten 2019. Varmrätten bestod av anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky som serverades med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granskottsolja.
Granoljan höjer smaker på andra nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp.
Den är fantastik som smaksättare i majonnäs, pesto, pasta eller i marinad till fetaost.
Använd den gärna till rökt och grillad mat.
Oljan höjer rökta smaker och är underbar som dressing
En vild delikatess, älskad av kockar världen över.
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja.
Granoljan tilldelades silvermedalj i klassen "Innovativt mathantverk", vid SM i Mathantverk 2013 och serverades på Nobelbanketten 2019.
Karaktär:
Granskottsoljan har en ren och fräsch smak och doft av gran och skog med inslag av klorofyll.
Färgen är vackert grön.
Oljan skal användas kall eller i slutet av matlagningen för att behålla sin smak och för att de eteriska oljorna inte ska avdunsta.
Passar till:
Granskottsoljan är riktigt läcker till viltkött, rökt fisk, smakrik ost, svamp, bär, kål, bönor och linser.
Den lyfter våra nordiska smaker och användes bland annat på Nobelmiddagen 2019 i varmrätten till anka, svamp och kål.
Framställning:
Alla granskott plockas för hand på egen ekologiskt certifierad mark.
Granskotten extraheras i oljan och silas av.
Den färdiga oljan pastöriseras och paketeras i diskade, steriliserade flaskor och försluts direkt.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad flaska håller minst 1 månad i kylskåp.
Rapsoljan är svensk, neutral KRAV-certi- fierad.
Produkten framställs i ett EU-godkänt produktionskök under strikt hygieniska former.
Det garanterar rena, säkra och förstklassiga produkter som inte oxideras eller förfars för tidigt.
Används kall som smaksättare. Mycket dryg.
Innehåll: Rapsolja*, granskott* *ekologisk
Ursprung: Högtorp gård, Mellösa, Sörmland.
Volym: 100 ml
Förpackning: Glasflaska med aluminiumkapsyl.
Bredd: 41 mm
Djup: 41 mm
Höjd: 165 mm
Närningsinnehåll per 100g: Energivärde: 900kcal 3700kj Fett: 100 g varav mättat fett 7,4 g. Kolhydrater: 0 g varav sockerarter 0 g Protein: 0g Salt: 0g
SE-EKO-03 Svenskt jordbruk
Mathantverkare & inspiratör
Finaste rapsolja smaksatt med äkta svensk gran från de Sörmländska skogarna på Högtorps Gård gör detta till en skogsdeikatess utan motstycke.
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja.
Granskottsoljan serverades i Sebastian Gibrands huvudrätt på Nobelfesten 2019. Varmrätten bestod av anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky som serverades med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granskottsolja.
Granoljan höjer smaker på andra nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp.
Den är fantastik som smaksättare i majonnäs, pesto, pasta eller i marinad till fetaost.
Använd den gärna till rökt och grillad mat.
Oljan höjer rökta smaker och är underbar som dressing
En vild delikatess, älskad av kockar världen över.
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja.
Granoljan tilldelades silvermedalj i klassen "Innovativt mathantverk", vid SM i Mathantverk 2013 och serverades på Nobelbanketten 2019.
Karaktär:
Granskottsoljan har en ren och fräsch smak och doft av gran och skog med inslag av klorofyll.
Färgen är vackert grön.
Oljan skal användas kall eller i slutet av matlagningen för att behålla sin smak och för att de eteriska oljorna inte ska avdunsta.
Passar till:
Granskottsoljan är riktigt läcker till viltkött, rökt fisk, smakrik ost, svamp, bär, kål, bönor och linser.
Den lyfter våra nordiska smaker och användes bland annat på Nobelmiddagen 2019 i varmrätten till anka, svamp och kål.
Framställning:
Alla granskott plockas för hand på egen ekologiskt certifierad mark.
Granskotten extraheras i oljan och silas av.
Den färdiga oljan pastöriseras och paketeras i diskade, steriliserade flaskor och försluts direkt.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad flaska håller minst 1 månad i kylskåp.
Rapsoljan är svensk, neutral KRAV-certi- fierad.
Produkten framställs i ett EU-godkänt produktionskök under strikt hygieniska former.
Det garanterar rena, säkra och förstklassiga produkter som inte oxideras eller förfars för tidigt.
Används kall som smaksättare. Mycket dryg.
Innehåll: Rapsolja*, granskott* *ekologisk
Ursprung: Högtorp gård, Mellösa, Sörmland.
Volym: 100 ml
Förpackning: Glasflaska med aluminiumkapsyl.
Bredd: 41 mm
Djup: 41 mm
Höjd: 165 mm
Närningsinnehåll per 100g: Energivärde: 900kcal 3700kj Fett: 100 g varav mättat fett 7,4 g. Kolhydrater: 0 g varav sockerarter 0 g Protein: 0g Salt: 0g
SE-EKO-03 Svenskt jordbruk
Mathantverkare & inspiratör
Lena Engelmark Embertsén
Läs mer >Visa mer
Visa mindre
Volym: | 100 ml |
Material: | 1 flaska av glas |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Riktigt fin olja med god smak av vit tryffel."
125 kr
0
"Urläcker smakkombination av sötma och tjärans sträva rökighet"
195 kr
0
Mer från Högtorp gård
Smakhöjare för lärda & kungliga
fr. 384 kr
0
Andra köpte även
"Urläcker smakkombination av sötma och tjärans sträva rökighet"
195 kr
0