Lumaconi stora pastasnäckor Liguori
Lumaconi är en bronsvalsad italiensk gourmetpasta tillverkad av ekologiskt högkvalitativt solmoget durumvete från Italien.
Liguori Lumaconi No 205 IGP 500 g
Hantverksmässigt framställd italiensk kvalitetspasta när den är som bäst!
Upplev den autentiska italienska känslan direkt i ditt eget kök med denna härliga, exklusiva pasta som bjuder på en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Varje pasta-tugga är en smakfest av tradition och kvalitet som förmedlas genom en perfekt balanserad pasta. Äkta njutning helt enkelt.
Lumaconi har formen av en snigel eller snäcka och passar utmärkt att fyllas med kött eller grönsaker för att sedan tillagas i ugn. Alternativt kokta med en mustig sås eller gryta som tillbehör.
Lumaconi är en bronsvalsad italiensk gourmetpasta tillverkad av ekologiskt högkvalitativt solmoget durumvete från Italien.
Italienarnas svar på fransmännens fyllda sniglar, Lumaconi Garofalo är en delikatess som lever upp som recept i ugn.
Smaken i de goda ingredienserna i såsen eller fyllningen lyfts fram av konsistensen, strävheten och aromen som utmärker bronsvalsad Pasta di Gragnano IGP.
Lumaconi rekommenderas för mustiga pastarätter. Koktid 17 minuter.
Värt att veta om Liguori
Pasta Liguori, grundat 1795, är en av Italiens äldsta pastatillverkare baserad i Gragnano. Tillverkad av bästa durumvetet i södra Italien akta blandat med det rena vattnet från Lattaribergen och lämnat för långsam torkning i minst 18 timmar för att bevara näringsämnen. Pastan formas på bronsvalsar för en grövre yta som är perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser osv.)
Varje pastasort har sitt eget anpassade bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta. IGP-certifierad pasta med stark miljöprofil av mycket hög kvalitet.
Gragnano Pasta
The Protected Geographical Indication är ett europeiskt erkännande med målet att skydda konsumenter från förfalskning och missbruk genom att certifiera produktens kvalitet och kopplingen till en geografisk plats. Under 2013 certifierades Gragnano Pasta av Europeiska kommissionen P.G.I. (eller IGP) Certifiering bekräftar pastans unika egenskaper kopplade till den typiska produktionsmetoden som finns på platsen. Gragnano-pastan är den första och enda pastan på marknaden som får P.G.I. (IGP) certifiering.
Vikt: 500g
Koktid: 17 minuter
Innehåll: DurumVETEmjöl, vatten. Kan innehålla spår av SENAP och SOJA.
Allergiråd: Kan innehålla spår av sojabönor och senap.
Tillverkad av spannmål som innehåller gluten.
Ursprung: Italien
Näringsvärde per 100g: Energi: 1488 Kj eller 351Kcal, fett 1,2g varav mättade fettsyror 0,3g, kolhydrat 69g varav sockerarter 3,1g, protein 14,5g, salt 0g.
Klicka här för att inspireras av våra tips om och recept på härlig pasta!
Vikt: | 500g |