Så du får din billiga balsamvinäger att smaka som den finaste Aceto Balsamico Tradizionale DOP utan att vänta i 30 år.

Användarnamn

Snabbgjord exklusiv balsamico av vanlig balsamvinäger
Hur du får din billiga balsamvinäger att smaka som den finaste Aceto Balsamico Tradizionale DOP utan att vänta i 30 år.

Ingredienser:



1 knapp dl balsamvinäger
1 matsked socker
1 matsked portvin

Gör så här:



Blanda vinäger, socker och portvin i en liten kastrull.
Låt sjuda på medelhög värme och låt reducera till hälften. Efter cirka 5 minuter. återstår en sirapsliknande balasmicokräm.
Låt den svalna helt innan användning.
Förvara din fina balsamico en flaska eller burk med tätt lock.

Saker som är bra att ha:
balsamico 

Andra balsamico:
DOP   8 år    5 år     crem    tryffelbalsamico   
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ZHWn2W (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Greger
Så roligt att upptäcka guldgruvor som denna med användbara tips på bra mathantverk.
2024-01-21 @ 11:01:35