Aceto Balsamico IGP 8 år Nonna Carlotta Modena UTGÅTT
"Höjer det mesta till himlen"
359 kr
Nu närmar vi oss den riktiga gourmetklassen! Fin fin aceto balsamico. Äkthetsstämpeln visar att detta är en äkta Balsamico di Modena som har lagrats i kar eller träfat i mer än tre år. I.G.P.: En produkt märkt med IGP-sigill avser en jordbruksprodukt eller ett livsmedel vars kvalitet och egenskaper är kopplade till det berörda geografiska området. Minst en av tillverkningsfaserna måste ske i respektive IGP-område.
Aceto Balsamico di Modena IGP 8 År Collezione Argentum Invecchiato Nonna Carlotta
Minst åttaårig Aceto Balsamico från Carlotta i Modena. Balsamicovinäger lagrad i minst 8 år på fat. Nu närmar vi oss gourmetklassen bland balsamvinägrar. En fin rund smak med balanseras syra och sötma.
Användning:
Balsamicon är utmärkt till salladsdressingar, stekt och grillat kött, fisk och i olika såser.
Äkthetsstämpeln visar att detta är en äkta Balsamico di Modena som har lagrats i kar eller träfat i mer än tre år. I.G.P.: En produkt märkt med IGP-sigill avser en jordbruksprodukt eller ett livsmedel vars kvalitet och egenskaper är kopplade till det berörda geografiska området. Minst en av tillverkningsfaserna måste ske i respektive IGP-område.
Användning:
Balsamicon är utmärkt till salladsdressingar, stekt och grillat kött, fisk och i olika såser.
Äkthetsstämpeln visar att detta är en äkta Balsamico di Modena som har lagrats i kar eller träfat i mer än tre år. I.G.P.: En produkt märkt med IGP-sigill avser en jordbruksprodukt eller ett livsmedel vars kvalitet och egenskaper är kopplade till det berörda geografiska området. Minst en av tillverkningsfaserna måste ske i respektive IGP-område.
Volym: 250 ml
Ingredienser: Vinäger, koncentrerad druvmust, kokt druvmust, SULFITER. De små mängderna sulfiter bildas naturligt under jäsningsprocessen.
Allergentyp: Svaveldioxid och sulfit i koncentrationer högre än 10 mg / kg eller 10 mg / liter uttryckt som SO2
Näringsvärde per 100g: Energi (Kcal/100g) 192 Energi (Kj/100g) 803 Fett 0g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 42g Kostfiber 0.16g Varav sockerarter 42g Protein 1g Salt 0.013g
Ursprung: Italien
Värt att veta om balsamico:
Balsamvinäger är vinäger med historiskt ursprung i området kring den italienska staden Modena. Det finns tre huvudkategorier balsamico; Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Aceto Balsamico di Modena IGP och balsamvinäger eller balsamico.
Aceto Balsamico di Modena IGP kan även den tillverkas antingen i Modena eller Reggio Emilia men har en något enklare tillverkningsprocess där druvmusten blandas med vinäger.
Aceto Balsamico Tradizionale DOP tillverkas antingen i Modena eller Reggio Emilia och får endast innehålla druvmust som kokas i unik process och där jäsningen sker långsamt i fat av trä till en mycket exklusiv balsamico till riktigt högt pris.
Produkter som endast är märkta med balsamvinäger eller balsamico har inget lagligt skydd och kan därför tillverkas var som helst och består vanligtvis enbart av vanlig vinäger och färgämne.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
"En riktigt bra balsamicocrem, len med en aning sötma. Syra och sötma är mycket v...
94 kr
0
Fin fin balsamico helt utan tillsatser
99 kr
0
Mer från Nonna Carlotta Modena
"En riktigt bra balsamicocrem, len med en aning sötma. Syra och sötma är mycket v...
94 kr
0
Fin fin balsamico helt utan tillsatser
99 kr
0
Andra köpte även