Vongole italienska skalade musslor
Testa den gärna sauterad i en kastrull med vitlök och serveras med rostat bröd.
Vongole eller venusmussla - en sandmussla från Italien utan skal Agostino Recca
Vongole från Italien, även kallad venusmussla, sandmussla eller baby clams.
Naturella, i sin egen juice, skalade och kokta, inlagda på burk.
Pasta alle vongole är en traditionell maträtt i Italien men vongole användas till mycket mer.
Testa den gärna sauterad i en kastrull med vitlök och serveras med rostat bröd.
Vongole är en typ av sandmusslor som lever framförallt i grunt vatten i norra Atlanten och Stilla havet men förekommer även i medelhavet.
På den italienska kusten utanför Emilia-Romagna och Veneto fiskar man stora mängder Vongole.
De små musslorna är en klassiker i det italienska köket bland annat i Spaghetti alla vongole.
Så här kan du använda musslor på burk:
I grytor:
Hackade och hela musslor ger en behaglig tugga i en skål med chowder eller skaldjursgryta.
I pasta och risrätter:
Klassisk spagetti och musselsås fungerar bra med konserverade musslor (och innebär mindre arbete för alla vid bordet som försöker plocka musslorna ur skalet).
Paella är ockå ett ställe där du kan byta in konserverad mot färsk i ett nafs.
Sallader och förrätter:
Hela musslor kan användas istället för färska i kalla skaldjursrätter, som ceviche och Frutti di Mar skaldjurssallad. s Mussldipp är en supergod bortglömd liten rätt.
Vikt: 130g
Avrunnen vikt: 65g
Ingredienser:
Venusmussla, avkok från venusmussla, salt, citronsyra. FAO
Allergentyp BLÖTDJUR och produkter baserade på blötdjur.
Näringsvärde per 100g:
Energi (Kcal/100g) 76 Energi (Kj/100g) 324 Fett 0.5g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 2g Varav sockerarter 0g Protein 16g Salt
Ursprung: Italien
Fiskezon: FAO 37.4 (Fiskemetod: Bottenskrapa)
Förvaring:Sluten burk förvaras i rumstemperatur. Öppnad kan produkten förvaras i kylskåp max 3 dagar.
Vikt: | 130g, avrunnen vikt: 65g |
Antal i förpackningen: | 1 burk av glas |