Balsamico Nonna Carlotta Modena "4 blad" ekologisk
Fin fin balsamico helt utan tillsatser
99 kr
Inga konserveringsmedel eller tillsatser bara fin fin ekologisk balsamico från Acetaia di nonna Carlotta i Modena.
Aceto Balsamico Nonna Carlotta di Modena IGP Biologico ekologisk balsamico vinäger
Ekologisk balsamvinäger märkt med kvalitetsmärket "4 blad" med en väl utvecklad, fantastisk karaktär. Inga konserveringsmedel eller tillsatser bara fin fin balsamico från Acetaia di nonna Carlotta i Modena.
En läcker balsamico med en djup och fin smak som passar till det mesta men framförallt en god sallad, i en dressing eller till dessert.
Tänk gärna på att balsamico är en fantastisk smakhöjare i matölagning. Tillsätt en skvätt i grytor, röror, såser mm.
Det ger fin rund syra och frtsmhäver andra smaker i det du lagar.
Ursprung: Italien
Kvalitet: 4 blad (1-5 blad finns i skalan där 5 blad är den absolut bästa)
Ingredienser: Ekologisk vinäger *, ekologisk koncentrerad druvmust*, ekologisk kokt druvmust*. *Innehåller sulfiter.
IT-BIO-007 Agricoltura Italia
Allergentyp: Svaveldioxid och sulfit i koncentrationer högre än 10 mg / kg eller 10 mg / liter uttryckt som SO2
Volym: 250 ml
Näringsvärde per 100g: Energi (Kcal/100g) 130 Energi (Kj/100g) 560 Fett 0g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 27g Varav sockerarter 27g Protein 1g Salt 0.04g
Värt att veta:
Balsamvinäger är vinäger med historiskt ursprung i området kring den italienska staden Modena. Det finns tre huvudkategorier balsamico; Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Aceto Balsamico di Modena IGP och balsamvinäger eller balsamico.
Aceto Balsamico Tradizionale DOP tillverkas antingen i Modena eller Reggio Emilia och får endast innehålla druvmust som kokas i unik process och där jäsningen sker långsamt i fat av trä till en mycket exklusiv balsamico.
Aceto Balsamico di Modena IGP kan även den tillverkas antingen i Modena eller Reggio Emilia men har en något enklare tillverkningsprocess där druvmusten blandas med vinäger.
Produkter som endast är märkta med balsamvinäger eller balsamico har inget lagligt skydd och kan därför tillverkas var som helst och består vanligtvis enbart av vanlig vinäger och färgämne.
Aceto Balsamico di Modena har skyddats av EU:s geografiska beteckning (SGB) sedan 2009, vilket innebär att produkten endast kan tillverkas i specifika regioner i Italien och enligt bestämda regler. För att säkerställa enhetlighet och skydd för konsumenter har dessa regler även påverkat hur lagringstider får kommuniceras.
Lagringstid får inte längre anges
Tidigare kunde producenter, som Fattorie Giacobazzi, ange en exakt lagringstid, som exempelvis "lagrad 5 år." Men med den nya förordningen får Aceto Balsamico inte längre benämnas utifrån hur länge den har lagrats.
I stället måste fokus ligga på produktens smak, densitet och kvalitet. Detta beror på att lagringstid inte längre är en officiellt reglerad parameter inom IGP-beteckningen, vilket innebär att producenter inte kan marknadsföra sina balsamvinägers kvalitet enbart baserat på lagring.
Fattorie Giacobazzi och Leaf System
För att hjälpa konsumenter att förstå kvaliteten och egenskaperna har Fattorie Giacobazzi utvecklat ett klassificeringssystem, kallat Leaf System. Detta system ger en tydlig indikation på vinägerns kvalitet baserat på smak och densitet, där fler "blad" innebär en rikare, mer komplex smak och en högre kvalitet. Systemet har blivit ett viktigt verktyg för att kommunicera produktens karaktär utan att hänvisa till lagringstid, och det hjälper konsumenterna att välja rätt vinäger för deras specifika behov.
Systemet består av en skala på 1-5 blad där 5 blad är den mest exklusiva varan.
Ekologisk balsamvinäger märkt med kvalitetsmärket "4 blad" med en väl utvecklad, fantastisk karaktär. Inga konserveringsmedel eller tillsatser bara fin fin balsamico från Acetaia di nonna Carlotta i Modena.
En läcker balsamico med en djup och fin smak som passar till det mesta men framförallt en god sallad, i en dressing eller till dessert.
Tänk gärna på att balsamico är en fantastisk smakhöjare i matölagning. Tillsätt en skvätt i grytor, röror, såser mm.
Det ger fin rund syra och frtsmhäver andra smaker i det du lagar.
Ursprung: Italien
Kvalitet: 4 blad (1-5 blad finns i skalan där 5 blad är den absolut bästa)
Ingredienser: Ekologisk vinäger *, ekologisk koncentrerad druvmust*, ekologisk kokt druvmust*. *Innehåller sulfiter.
IT-BIO-007 Agricoltura Italia
Allergentyp: Svaveldioxid och sulfit i koncentrationer högre än 10 mg / kg eller 10 mg / liter uttryckt som SO2
Volym: 250 ml
Näringsvärde per 100g: Energi (Kcal/100g) 130 Energi (Kj/100g) 560 Fett 0g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 27g Varav sockerarter 27g Protein 1g Salt 0.04g
Värt att veta:
Balsamvinäger är vinäger med historiskt ursprung i området kring den italienska staden Modena. Det finns tre huvudkategorier balsamico; Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Aceto Balsamico di Modena IGP och balsamvinäger eller balsamico.
Aceto Balsamico Tradizionale DOP tillverkas antingen i Modena eller Reggio Emilia och får endast innehålla druvmust som kokas i unik process och där jäsningen sker långsamt i fat av trä till en mycket exklusiv balsamico.
Aceto Balsamico di Modena IGP kan även den tillverkas antingen i Modena eller Reggio Emilia men har en något enklare tillverkningsprocess där druvmusten blandas med vinäger.
Produkter som endast är märkta med balsamvinäger eller balsamico har inget lagligt skydd och kan därför tillverkas var som helst och består vanligtvis enbart av vanlig vinäger och färgämne.
Aceto Balsamico di Modena har skyddats av EU:s geografiska beteckning (SGB) sedan 2009, vilket innebär att produkten endast kan tillverkas i specifika regioner i Italien och enligt bestämda regler. För att säkerställa enhetlighet och skydd för konsumenter har dessa regler även påverkat hur lagringstider får kommuniceras.
Lagringstid får inte längre anges
Tidigare kunde producenter, som Fattorie Giacobazzi, ange en exakt lagringstid, som exempelvis "lagrad 5 år." Men med den nya förordningen får Aceto Balsamico inte längre benämnas utifrån hur länge den har lagrats.
I stället måste fokus ligga på produktens smak, densitet och kvalitet. Detta beror på att lagringstid inte längre är en officiellt reglerad parameter inom IGP-beteckningen, vilket innebär att producenter inte kan marknadsföra sina balsamvinägers kvalitet enbart baserat på lagring.
Fattorie Giacobazzi och Leaf System
För att hjälpa konsumenter att förstå kvaliteten och egenskaperna har Fattorie Giacobazzi utvecklat ett klassificeringssystem, kallat Leaf System. Detta system ger en tydlig indikation på vinägerns kvalitet baserat på smak och densitet, där fler "blad" innebär en rikare, mer komplex smak och en högre kvalitet. Systemet har blivit ett viktigt verktyg för att kommunicera produktens karaktär utan att hänvisa till lagringstid, och det hjälper konsumenterna att välja rätt vinäger för deras specifika behov.
Systemet består av en skala på 1-5 blad där 5 blad är den mest exklusiva varan.
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 250 ml |
Antal i förpackningen: | 1 flaska av glas |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Nonna Carlotta Modena
"En riktigt bra balsamicocrem, len med en aning sötma. Syra och sötma är mycket v...
94 kr
0
Andra köpte även
"Till min pasta-favorit. Smakar gott och det är fasktiskt ganska bra att slippa skalen ä...
83 kr
0
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
0