Bläckfiskbläck
Bläcket ger en djupt svart färg och har en svag lite salt och aningen jordig smak.
Smaken är väldigt svag och kommer inte påverka smaken på det som färgas nämnvärt.
Bläckfiskbläck 16g 4x4g Tinta de Calamar Cebesa
Bläck från bläckfiskar är en naturlig produkt som kan användas i många olika rätter.
Många spanska och italienska köksmästare rekommenderar den till såser, fisk och skaldjursrätter, i svart risotto eller paella, i svart pasta och bröd eller till och med glass (!). Bläckfiskbläck används även i japansk mat.
Det är en populär ingrediens i det japanska köket och i medelhavsköken.
Bläcket ger en djupt svart färg och har en svag lite salt och aningen jordig smak.
Smaken är väldigt svag och kommer inte påverka smaken på det som färgas nämnvärt.
Det är melanin i bläcket som ger det mörka färg.
Färgsätt gärna med denna 100% naturprodukt.
Fisken är fångad med lina i FAO zon 41.
Ingredienser: Bläckfiskbläck, salt, konserveringsmedel (E202).
Kan innehålla spår av fisk.
Allergentyp: Spår av kräftdjur och fisk.
Vikt: 1 paket med 4 påsar á 4g total produktvikt 16g.
Näringsvärde per 100g: Energi (Kcal/100g) 58.63 Energi (Kj/100g) 249.19 Fett 0.2g Varav mättade fettsyror 0.01g Kolhydrat 7.98g Kostfiber 1g Varav sockerarter 0.5g
Ursprung: Spanien
Antal i förpackningen: | 1 frp med 4 portionsförpackningar om 4 gram |