Pimentón picante flakes - spanska paprikaflingor
"Härlig röksmak och en aning styra passar till det mesta"
143 kr
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten. Resultatet är en mild, rökig smak i kombination med hettan från paprikan. Denna exklusiva variant har krossats till fina flingor.
Rökta paprikaflingor La Dalia Pimentón picante flakes
Läcker, smakrik och användbar till så mycket. Underbara paprikaflingor omsorgsfullt krossats för att ge den bästa texturen.
Från Spaniens bästa producent av äkta Pimenton de la Vera kommer fina flakes av den klassiska rökta paprikan. Istället för den vanligare silkesmalda pimentonen kommer denna i tunna, delikata flingor av rökt het paprika perfekt för att avsluta grillat eller stekt kött och fisk, på pizzor, hamburgare och många andra läckra rätter . Flingorna ser härliga ut på rätten och smakar fantastiskt.
Paprika har producerats av La Dalia i över 100 år - det första företaget som någonsin producerat det. Den rostiga röda intensiva paprikan är gjord av nyskördad paprika som har rökts i 15 dagar över Encino ek. Resultatet är en intensivt rökig, söt och kryddig paprika som är nödvändig för autentiska spanska recept som paella, tortillas, grytor och såser.
Paprika är en läcker krydda som används i många rätter runt om i världen. Det är en viktig krydda i det spanska och ungerska köket. Kryddpulvret skapas genom att använda vissa paprika, såsom paprika, cayennepeppar, aleppo och mer för att skapa en mängd liknande, men fundamentalt olika kryddegenskaper. Vissa paprika ger en sötare paprika, medan andra ger en kryddigare paprika. Paprikan skördas, rostas och mals sedan till ett fint, rött pulver.
La Dalia följer denna process, men istället för att använda maskiner mals paprikan med en stenkvarn för att bevara smakintegriteten hos paprikan när den mals. Paprikan som används i deras paprikapulver odlas med största omsorg och uppmärksamhet. När de är klara handplockas de och rostas långsamt. Efter malning förpackas pulvret och skickas direkt till din dörr.
Denna läckra paprika passar bra i nästan vad som helst. Paprika ger en distinkt smak till rätter samt en lätt sötma eller kryddighet, beroende på vilken typ av paprika du föredrar.
På 1600-talet uppkom den första Pimentón som görs av spansk röd paprika. Den röktorkas över eld av ekträ i 13 till 15 dagar och i den här varianten får den behålla sin form av flakes. Capsicum annum är det latinska namnet och det är ämnet capsicum som gör dem så starka. Det är pimentón som ger chorizo och lomo dess speciella karaktär.
La Dalia Smoked Pepper Flakes
Vikt: 40g
Ingredienser: 100% rökt torkad paprika
Märke: La Dalia
Ursprung: Spanien
Näringsvärde per 100g: Energi: Kj 1313 eller Kcal 314, Fett: 12,8g varav mättade fettsyror 1,9g, Kolhydrat 34,7g varav sockerarter 7,6g, Protein 0g, Salt 0g.
Läcker, smakrik och användbar till så mycket. Underbara paprikaflingor omsorgsfullt krossats för att ge den bästa texturen.
Från Spaniens bästa producent av äkta Pimenton de la Vera kommer fina flakes av den klassiska rökta paprikan. Istället för den vanligare silkesmalda pimentonen kommer denna i tunna, delikata flingor av rökt het paprika perfekt för att avsluta grillat eller stekt kött och fisk, på pizzor, hamburgare och många andra läckra rätter . Flingorna ser härliga ut på rätten och smakar fantastiskt.
Paprika har producerats av La Dalia i över 100 år - det första företaget som någonsin producerat det. Den rostiga röda intensiva paprikan är gjord av nyskördad paprika som har rökts i 15 dagar över Encino ek. Resultatet är en intensivt rökig, söt och kryddig paprika som är nödvändig för autentiska spanska recept som paella, tortillas, grytor och såser.
Paprika är en läcker krydda som används i många rätter runt om i världen. Det är en viktig krydda i det spanska och ungerska köket. Kryddpulvret skapas genom att använda vissa paprika, såsom paprika, cayennepeppar, aleppo och mer för att skapa en mängd liknande, men fundamentalt olika kryddegenskaper. Vissa paprika ger en sötare paprika, medan andra ger en kryddigare paprika. Paprikan skördas, rostas och mals sedan till ett fint, rött pulver.
La Dalia följer denna process, men istället för att använda maskiner mals paprikan med en stenkvarn för att bevara smakintegriteten hos paprikan när den mals. Paprikan som används i deras paprikapulver odlas med största omsorg och uppmärksamhet. När de är klara handplockas de och rostas långsamt. Efter malning förpackas pulvret och skickas direkt till din dörr.
Denna läckra paprika passar bra i nästan vad som helst. Paprika ger en distinkt smak till rätter samt en lätt sötma eller kryddighet, beroende på vilken typ av paprika du föredrar.
På 1600-talet uppkom den första Pimentón som görs av spansk röd paprika. Den röktorkas över eld av ekträ i 13 till 15 dagar och i den här varianten får den behålla sin form av flakes. Capsicum annum är det latinska namnet och det är ämnet capsicum som gör dem så starka. Det är pimentón som ger chorizo och lomo dess speciella karaktär.
La Dalia Smoked Pepper Flakes
Vikt: 40g
Ingredienser: 100% rökt torkad paprika
Märke: La Dalia
Ursprung: Spanien
Näringsvärde per 100g: Energi: Kj 1313 eller Kcal 314, Fett: 12,8g varav mättade fettsyror 1,9g, Kolhydrat 34,7g varav sockerarter 7,6g, Protein 0g, Salt 0g.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 40g |
Material: | burk av metall |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Den är bbqsåsen kan man inte vara utan - bästa smaken till burgare och ribs!"
176 kr
0
Mer från La Dalia
"Härlig röksmak och en aning styrak passar till det mesta"
69 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0