2022-04-10 @ 20:57:28
Vad är så speciellt med Nocellaraoliver?
Första gången jag åt Nocellaraoliver var på Jamies Italian i London.
Det var innan Jamies fanns i Sverige så det var inte igår...
Rätten kallades "World's Best Olives On Ice" med den här typen av delikata gröna oliver, tapenade på svarta oliver och krispigt “music bread”.
Kärleken var omedelbar!
Probelmet var att de inte gick att få tag på.
Nocellara del Belice är en ursprungsskyddad oliv från sydvästra Sicilien. I USA och en del andra platser kallas de ibland Castelvetrano-oliver.
Den är ganska stor saftig och klart grön. En oliv med härligt krispigt yttre och smakrikt lite köttigt inre.
En riktig favorit bland oliver.
Från sydvästra Sicilien kommer dessa sprakande gröna oliver med kärna. Smaken är smörig, nötig och något söt. Oliverna skördas tidigt på säsongen för att sedan fermenteras under kort tid. Detta ger en krispig och mild oliv.
Perfekta som tilltugg eller direkt i sallader.
Olivsorten heter Nocellara eftersom den skördas tidigt på säsongen för att sedan fermenteras under kort tid. Detta ger en krispig och mild oliv.
Nocellaraoliver i saltlag, från sydvästra Sicilien i Italien. Nocellara del Belice oliv har en karakteristisk grön färg med sötma och balanserad sälta. Med toner av smör och nötter. Konsistensen är fast och krispig.
Nocellara del Belice är en olivodling från Valle del Belice-området på sydvästra Sicilien. Det är en oliv med dubbla ändamål, odlad både för olja och för bordet. Den används för att göra extra jungfruolja "Valle del Belìce", som pressas från minst 70% Nocellara del Belice-oliver.
Du kan köpa oliverna HÄR!
Det var innan Jamies fanns i Sverige så det var inte igår...
Rätten kallades "World's Best Olives On Ice" med den här typen av delikata gröna oliver, tapenade på svarta oliver och krispigt “music bread”.
Kärleken var omedelbar!
Probelmet var att de inte gick att få tag på.
Nocellara del Belice är en ursprungsskyddad oliv från sydvästra Sicilien. I USA och en del andra platser kallas de ibland Castelvetrano-oliver.
Den är ganska stor saftig och klart grön. En oliv med härligt krispigt yttre och smakrikt lite köttigt inre.
En riktig favorit bland oliver.
Från sydvästra Sicilien kommer dessa sprakande gröna oliver med kärna. Smaken är smörig, nötig och något söt. Oliverna skördas tidigt på säsongen för att sedan fermenteras under kort tid. Detta ger en krispig och mild oliv.
Perfekta som tilltugg eller direkt i sallader.
Olivsorten heter Nocellara eftersom den skördas tidigt på säsongen för att sedan fermenteras under kort tid. Detta ger en krispig och mild oliv.
Nocellaraoliver i saltlag, från sydvästra Sicilien i Italien. Nocellara del Belice oliv har en karakteristisk grön färg med sötma och balanserad sälta. Med toner av smör och nötter. Konsistensen är fast och krispig.
Nocellara del Belice är en olivodling från Valle del Belice-området på sydvästra Sicilien. Det är en oliv med dubbla ändamål, odlad både för olja och för bordet. Den används för att göra extra jungfruolja "Valle del Belìce", som pressas från minst 70% Nocellara del Belice-oliver.
Du kan köpa oliverna HÄR!
Inga kommentarer