Glutenfri pizzadeg som du enkelt fixar själv.
Ingredienser:
1 dl sesamfrön
1 1/2 dl teffmjöl, quinoamjöl eller mandelmjöl
1-2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mjölk eller mandelmjölk
1/2 tsk örtsalt
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och vispa i mjölk och ägg till en smet. Låt sdegen dra en liten stund. 5-10 minuter. Dela degen i 2 "bitar".
Lägg ut degen bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två mindre runda pizzor eller fyll en plåt med hela smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter vud 225° C.
Ta ut och lägg på tomatsås och valfri fyllning. Sätt in i ugnen och grädda färdigt i ytterligare 10-15 min.
Inga kommentarer