Inlägg taggade med "koreanskt"
Gimbap är vanligt gatumat i Sydkorea. Ingredienserna kan variera lite, men sushi ris och inlagda grönsaker brukar alltid finnas i en klassisk gimbap.
Nudlarna är smaksatta med hoisinsås, en sötstark sojabönssås som innehåller bland annat chili och sesamolja.
Koreansk maträtt med tunna skivor av marinerat mört nötkött som får en speciell smak tack vare den koreanska chilipastan gochujang.
Hotteok är en koreansk pannkaka som antingen kan ätas som en efterrätt eller med en mer matig fyllning. I det här receptet har vi använt en matig fyllningen som är gjord på ost.
Ssamjang 쌈장 är en supergod koreansk barbequesås eller dippsås med milt kryddig, salt smak och nötaktig doft.
Gochujang är en fermenterad koreansk chilipasta med rund, stark och fruktig fin chilismak. Oumbärlig i Bi Bim Bap och KimChi. Används direkt i grytor, marinader, wokar och till mycket mer än koreansk matlagning.
Ett steg i att börja laga koreansk är att lära känna de viktigaste ingredienserna i det koreanska köket.