Bulgogi

Användarnamn

Bulgogi
Koreansk maträtt med tunna skivor av marinerat mört nötkött som får en speciell smak tack vare den koreanska chilipastan gochujang.

Ingredienser:

Till 1 portion
600 g nötkött, mört
0,5 päron, eller syrligt äpple
2 vitlöksklyftor, stora
1 msk ingefära, riven
4 msk sojasås
2 msk risvinäger
2 msk farinsocker
1 msk sesamolja
2 msk chilisås, eller chilipasta (gochujang)
Olja till stekning

Till servering
Salladslök, hackad
Ris, kokt
Sesamfrön
Chillipasta, gochujang
Chilipasta Gochujang koreansk
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Sesamolja Dukkah Mill & Mortar
Olja med härlig smak
77 kr
Köp
Info
0
Risvinäger Mizkan Yonezu 500 ml
Den absoult bästa vinägern till sushiris
67 kr
0
Soja Health Boy 300 ml
Thailändsk kines
29 kr
Köp
Info
0

Gör så här:


-Skär köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna.  Riv päronet eller äpplet på ett rivjärn.

-Blanda ihop alla ingredienser till en marinad och blanda köttet med marinaden.  Täck med plastfolie och låt köttet marinera i minst en timme (och gärna över natten) i kylskåpet.

-Hetta upp en stor stekpanna med lite olja.  Stek köttet snabbt på hög värme, gärna i två omgångar.  Låt köttet vila lite i pannan så att den får en karameliserad yta (men inte bränns vid) innan du rör om.

-Servera köttet genast med kokt ris och överstrött med salladslök och sesamfrön.
Koreanska kittet
The Squid Game box
fr. 672 kr
0
Koreanska smaker
En bra start!
fr. 332 kr
0
Sesamolja i glasflaska
Rostad olja för fin smaksättning
109 kr
0
Ätpinnar med hållare guldfärgade 2 set
249 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: crapsT (motverkar spam)
Inga kommentarer