Koreansk maträtt med tunna skivor av marinerat mört nötkött som får en speciell smak tack vare den koreanska chilipastan gochujang.
Ingredienser:
Till 1 portion600 g nötkött, mört
0,5 päron, eller syrligt äpple
2 vitlöksklyftor, stora
1 msk ingefära, riven
4 msk sojasås
2 msk risvinäger
2 msk farinsocker
1 msk sesamolja
2 msk chilisås, eller chilipasta (gochujang)
Olja till stekning
Till servering
Salladslök, hackad
Ris, kokt
Sesamfrön
Chillipasta, gochujang
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Gör så här:
-Skär köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Riv päronet eller äpplet på ett rivjärn.
-Blanda ihop alla ingredienser till en marinad och blanda köttet med marinaden. Täck med plastfolie och låt köttet marinera i minst en timme (och gärna över natten) i kylskåpet.
-Hetta upp en stor stekpanna med lite olja. Stek köttet snabbt på hög värme, gärna i två omgångar. Låt köttet vila lite i pannan så att den får en karameliserad yta (men inte bränns vid) innan du rör om.
-Servera köttet genast med kokt ris och överstrött med salladslök och sesamfrön.
Inga kommentarer