2022-12-16 @ 00:00:00
Ssamjang 쌈장 är en supergod koreansk barbequesås eller dippsås med milt kryddig, salt smak och nötaktig doft.
Ssamjang 쌈장 är en koreansk barbequesås eller dippsås med milt kryddig, salt smak och nötaktig doft.
Dippen är ganska tjock och gjord av doenjang (koreansk sojabönpasta) gochujang (koreansk chilipasta), vitlök, lök, honung eller socker och rostad sesamolja.
.
Såsen är ett måste till Samgyeopsal, koreansk grillat fläskkött men används även som grönsaksdippsås och wrapsås.
Grönsakswraps gör du genom att lägga ett salladsblad i din handflata, toppa med lite ris, koreanskt grillat kött och lite dippsås.
Kimchi, rädisor, skivad vitlök och chili är också gott som fyllning i salladsbladswraps.
Recept på Ssamjang hittar du HÄR! det finns också Ssamjan att köpa färdigblandad i askar.
Dippen är ganska tjock och gjord av doenjang (koreansk sojabönpasta) gochujang (koreansk chilipasta), vitlök, lök, honung eller socker och rostad sesamolja.
.
Såsen är ett måste till Samgyeopsal, koreansk grillat fläskkött men används även som grönsaksdippsås och wrapsås.
Grönsakswraps gör du genom att lägga ett salladsblad i din handflata, toppa med lite ris, koreanskt grillat kött och lite dippsås.
Kimchi, rädisor, skivad vitlök och chili är också gott som fyllning i salladsbladswraps.
Recept på Ssamjang hittar du HÄR! det finns också Ssamjan att köpa färdigblandad i askar.
Inga kommentarer