Koreansk grönsaksrätt med blancherade bok choy i sojamarinad.
Ingredienser:
400 gram bok choy
1,5 msk ljus koreansk sojasås
1 salladslök
1/2 klyfta vitlök
1 msk sesamfrön
3 tsk sesamolja
1 krm salt
Gör så här:
- Koka upp 2 liter vatten med 1 tsk salt.
- Skala och finhacka vitlök. Skölj och strimla salladslök.
- Skölj och skär bort 1/2 cm på nederdelen av bok choyn.
- Dela nederdelen i fyra klyftor och dra isär bladen.
- Lägg i bok choy i kokande vatten och koka upp. Koka hastigt i ca 1 minut.
- Kyl av snabbt. Häll av och lägg i en skål med kallt vatten och spola kallt. Eller lägg i vatten med isbitar - isvatten.
- Blanda marinaden av soja, salladslök, sesamfrön, sesamolja och vitlök i en stor skål.
- Blanda bok choy med marinaden. Smaka va med salt.
- Lägg upp i skål, på fat eller portionsskålar, servera och njut!
Inga kommentarer