Bok choy namul RECEPT på Koreansk grönsaksrätt med blancherade bok choy i sojamarinad

Användarnamn

Bok choy namul
Koreansk grönsaksrätt med blancherade bok choy i sojamarinad.

Ingredienser:


400 gram bok choy
1,5 msk ljus koreansk sojasås
1 salladslök
1/2 klyfta vitlök
1 msk sesamfrön
3 tsk sesamolja
1 krm salt

Sesamolja Dukkah Mill & Mortar
Olja med härlig smak
77 kr
Köp
Info
0
Soja Health Boy 300 ml
Thailändsk kines
29 kr
Köp
Info
0
Sesamolja i glasflaska
Rostad olja för fin smaksättning
109 kr
0
Serveringsfat avlångt löv
Vacker på bordet
fr. 825 kr
0

Gör så här:


- Koka upp 2 liter vatten med 1 tsk salt.

- Skala och finhacka vitlök.  Skölj och strimla salladslök.

- Skölj och skär bort 1/2 cm på nederdelen av bok choyn.

- Dela nederdelen i fyra klyftor och dra isär bladen.

- Lägg i bok choy i kokande vatten och koka upp.  Koka hastigt i ca 1 minut.

- Kyl av snabbt.  Häll av och lägg i en skål med kallt vatten och spola kallt.  Eller lägg i vatten med isbitar - isvatten.

- Blanda marinaden av soja, salladslök, sesamfrön, sesamolja och vitlök i en stor skål.

- Blanda bok choy med marinaden.  Smaka va med salt.

- Lägg upp i skål, på fat eller portionsskålar, servera och njut!
Koreanska smaker
En bra start!
fr. 332 kr
0
Koreanska kittet
The Squid Game box
fr. 672 kr
0
Nakiri grönsakshacka KAI Wasabi black 16,5 cm
899 kr
Köp
Info
0
Knivslip 2-stegs asiatisk vinkel röd
För knivar med asiatisk slipvinkel
199 kr 219 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: RXvbDr (motverkar spam)
Inga kommentarer