Koreanskt recept på marinerade revbensspjäll.
Ingredienser:
900 g tjocka revbensspjällmaizena
Marinad:
3 strimlade salladslökar
5 finhackade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
0.75 dl japansk soja
0.5 dl farinsocker
2 msk chilisås
2 msk sesamolja
Till servering:
1 strimlad salladslök
1 kruka hackad mynta eller koriander
DU SPARAR 881 kr på Vackert trä med långt liv
3499 kr 4380 kr
0
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt revbensspjällen i den. Låt marinera under natten.
- Sätt ugnen på 150°. Häll av marinaden i en kastrull och låt koka ca 3 min. Red av med Maizena till lite tjockare konsistens.
- Lägg revbensspjällen i en djup ungsplåt och baka i ugnen ca 1 1/2 timme, vänd efter halva tiden.
- Häll såsen över spjällen strax före servering och garnera med salladslök, mynta eller koriander.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt revbensspjällen i den. Låt marinera under natten.
- Sätt ugnen på 150°. Häll av marinaden i en kastrull och låt koka ca 3 min. Red av med Maizena till lite tjockare konsistens.
- Lägg revbensspjällen i en djup ungsplåt och baka i ugnen ca 1 1/2 timme, vänd efter halva tiden.
- Häll såsen över spjällen strax före servering och garnera med salladslök, mynta eller koriander.
Inga kommentarer