Klassisk koreansk rätt för 4 personer-
Ingredienser:
250g Sötpotatisnudlar Dangmyeon
100g spenat färsk
2 hackade vitlöksklyftor,
1 msk plus 1 1/2 tsk asiatisk sesamolja
1/4 tsk salt
1 msk matolja
180 g entrecote i tunna skivor
1/4 kopp plus 1 tsk soja
1/2 liten skivad gul lök,
4 skivade shiitakesvampar
1 morot, strimlad eller skuren i tunna strimlor
3 salladslökar
1/4 kopp socker
Rostade sesamfrön till garnering
Gör så här:
Koka sötpotatisnudlarna i en stor kastrull med kokande vatten i 4 till 5 minuter.
Töm omedelbart och skölj noga under kallt vatten. Se till att inte överkoka nudlarna, annars tappar de sin sega konsistens. Om du vill, klipp nudlarna med en sax i 6- till 7-tums längder för lättare att äta.
Blanchera spenaten i kokande vatten. Skölj omedelbart under kallt vatten, krama ur vattnet från bladen och forma till en boll och skär sedan bollen på mitten. Kombinera spenaten, hälften av vitlöken, 1/2 tsk sesamolja och 1/4 tsk salt i en liten skål. Ställ åt sidan för att låta smakerna dra in.
Värm olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt köttet, den återstående vitlöken, 1 tsk sojasås och 1 tsk sesamolja.
Stek 3 till 4 minuter.
Tillsätt löken, svampen och moroten och bryn tills löken är genomskinlig, cirka 3 minuter.
Tillsätt salladslöken och fräs ytterligare en minut. Ta bort från värmen.
Blanda nudlarna, köttsblandningen, spenaten, resten av sojan, 1 matsked sesamolja och socker.
Servera varm, strö över sesamfrön.
Inga kommentarer