Hotteok är en koreansk pannkaka som antingen kan ätas som en efterrätt eller med en mer matig fyllning. I det här receptet har vi använt en matig fyllningen som är gjord på ost.
Ingredienser:
500 g fast potatis1 dl rismjöl (och 1-2 msk till utbakning)
1 tsk salt
150 g lagradhårdost
1 1/2 dl rapsolja
Gör så här:
- Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och sätt tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så de blir så torra som möjligt.
- Pressa potatisen i en bunke. Tillsätt rismjöl, socker och salt. Knåda ihop till en deg, fortsätt att knåda i 7-8 minuter, gärna i en degblandare.
- Riv osten fint på ett rivjärn. Lägg osten i 10 lika stora högar (för 10 st).
- Dela upp degen i 10 lika stora bitar (för 10 st). Tryck ut degbitarna i en mjölad hand, med mjölade fingrar, ca 10 cm i diameter, lägg en osthög i mitten och nyp ihop degen ordentligt, så att det blir som en liten plätt.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
- Stek plättarna i oljan i omgångar. Platta till de i pannan med hjälp av en stekspade så att de blir tjocka pannkakor 6-7 cm i diameter. Stek 3 minuter på varje sida.
Inga kommentarer