Vegetarisk japcheae

Användarnamn

Vegetarisk japcheae
Den populära Koreanska rätten japcheae i en vegetarisk variant med vegofärs.

Ingredienser:

För 4 personer
2 paprikor
1 broccoli
1 rödlök
250 g sötpotatisnudlar
350 g vegofärs
2 msk rapsolja
2 msk sesamfrön

Marinad
2 msk sesamolja
1 msk risvinäger

Garnering & tillbehör
1 kruka koriander
Sötpotatisnudlar Dangmyeon
Tunna nudlar från Korea
67 kr
Köp
Info
0
Sesamolja i glasflaska
Rostad olja för fin smaksättning
109 kr
0
Risvinäger Mizkan Yonezu 500 ml
Den absoult bästa vinägern till sushiris
67 kr
0
Gör så här:

- Halvera, kärna ur och finstrimla paprikan.  Dela broccolin i små buketter.  Skala och skär löken i klyftor.

- Marinad: Skala och pressa vitlöken.  Vispa ihop vitlök, soja, socker, sesamolja och vinäger.

- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.  Häll av i en sil och skölj i kallt vatten.

- Stek färsen i 2 msk olja i en het panna i cirka 3 minuter.  
  Tillsätt hälften av marinaden och stek vidare i 1 minut.  
  Tillsätt grönsaker och sesamfrön och fräs ytterligare några minuter tills grönsakerna börjar mjukna.  Häll i nudlarna och 2 msk marinad och vänd ihop.

- Servera nudlarna med resterande marinad och garnera med koriander.
Koreanska smaker
En bra start!
fr. 332 kr
0
Koreanska kittet
The Squid Game box
fr. 672 kr
0
Stekpanna Morsö 79NORD 24 cm
Exklusiv panna i rostfritt
849 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: S5Y99T (motverkar spam)
Inga kommentarer