Den populära Koreanska rätten japcheae i en vegetarisk variant med vegofärs.
Ingredienser:
För 4 personer2 paprikor
1 broccoli
1 rödlök
250 g sötpotatisnudlar
350 g vegofärs
2 msk rapsolja
2 msk sesamfrön
Marinad
2 msk sesamolja
1 msk risvinäger
Garnering & tillbehör
1 kruka koriander
Gör så här:
- Halvera, kärna ur och finstrimla paprikan. Dela broccolin i små buketter. Skala och skär löken i klyftor.
- Marinad: Skala och pressa vitlöken. Vispa ihop vitlök, soja, socker, sesamolja och vinäger.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Häll av i en sil och skölj i kallt vatten.
- Stek färsen i 2 msk olja i en het panna i cirka 3 minuter.
Tillsätt hälften av marinaden och stek vidare i 1 minut.
Tillsätt grönsaker och sesamfrön och fräs ytterligare några minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Häll i nudlarna och 2 msk marinad och vänd ihop.
- Servera nudlarna med resterande marinad och garnera med koriander.
- Halvera, kärna ur och finstrimla paprikan. Dela broccolin i små buketter. Skala och skär löken i klyftor.
- Marinad: Skala och pressa vitlöken. Vispa ihop vitlök, soja, socker, sesamolja och vinäger.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Häll av i en sil och skölj i kallt vatten.
- Stek färsen i 2 msk olja i en het panna i cirka 3 minuter.
Tillsätt hälften av marinaden och stek vidare i 1 minut.
Tillsätt grönsaker och sesamfrön och fräs ytterligare några minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Häll i nudlarna och 2 msk marinad och vänd ihop.
- Servera nudlarna med resterande marinad och garnera med koriander.
Inga kommentarer