Stekpanne-set Mathias Dahlgren 28cm & 20cm
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amatörer!” - Mathias Dahlgren.
2848 kr / 2274 kr
Mathias Dahlgren Stekpanna Culimat 28 cm och 20 cm
En härlig stekpanna som passar utmärkt för att steka kött, fisk och grönsaker.
Dessutom i snygg och funktionell design.
Det här är stekpannor som tål tuffa tag och passar lika bra i proffsköket som hos den ambitiöse hemmakocken.
Stekjärnen är tillverkade av japanskt kvalitetsstål med 3,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager.
Stekpannan har en jämn värmefördelning som gör att det som steks inte bränner fast.
Handtaget är bekvämt och har en bra vinkel. Det är punktsvetsat av hygieniska skäl, så att det inte finns nitar på insidan där smuts och bakterier kan samlas.
Alla pannor har en bra välvd rundning så att vispar och slevar kommer åt över allt, hela vägen runt.
Culimat 5-ply har tagits fram i nära samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren med totalt 3 stjärnor i Guide Michelin. Han är den hittills enda svensk som vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, även kallat Kock-VM och han har blivit utsedd till kockarnas kock 8 gånger.
∅ 20 cm. Höjd 4,6 cm
∅ 28 cm. Höjd 5,4 cm
25 års garanti. Garantin täcker fabrikationsfel.
Fel som beror på felaktig användning räknas ej som reklamation.
(Läs gärna stektipsen för rostfritt nedan).
Citat från Smartson testpiloter:
Det är en högkvalitativ serie som fördelar värmen jämt och är lätt att diska. Gillar verkligen att den inte har några skruvar och muttrar som går in på insidan av kokkärlen.
Betyg 5 av 5
Rekommenderas! Ger jämn och fin stekyta när man förstått knycken med rostfria pannor. Maxa värmen ett par minuter och sänk sedan innan du börjar använda pannan. Lätt att diska, snygg att ha framme och behändig att använda. Riktigt nöjd!
Betyg 5 av 5
Bra kvalitet med fantastisk värmespridning. Tung i materialteknik vilket ger en genuin känsla!
Betyg 5 av 5
Klarar allt från kött till pannkakor med utmärkt resultat!
Betyg 5 av 5
Riktigt bra panna med fin värmefördelning. Älskar att den inte har nitar eller liknande för handtaget på insidan. Är riktigt snygg och lätt att rengöra dessutom!
Betyg 5 av 5
Älskar ”rena” giftfria material som rostfritt och gjutjärn. Ogillar PFAS—giftiga non stick beläggning så fantastisk att få kunna unna sig att köpa riktigt bra produkter med bra kvalitet som kommer hålla många långa år. Alla borde slänga sina non-stick och köra rostfritt!!
Betyg 5 av 5
En hälsning från Mathias Dahlgren:
Tre ingredienser
De tre viktigaste ingredienserna enligt Mathias: kunskap, tid och en nypa salt.
Rätt utrustning
Ingen skulle komma på tanken att gå på ett aerobicpass i farmors gamla kängor.
Nya rön, tekniker och teknologi har utvecklat köksutrustningen så se över vad som behöver uppdateras i ditt kök. Lagar du majoriteten av din mat i en stekpanna på spisen så är det en bra stekpanna du behöver. Älskar du långsamma processer ska du satsa på en rejäl gryta med lock. Gillar du att leka lite restaurang hemma kanske ett flertal mindre kastruller kan vara en bra lösning. Bara du vet vad du faktiskt behöver.
Skötselråd & tips
Hanterar du dina pannor rätt håller de länge och din upplevelse förbättras.
Stek eller fräs maten på 2/3 av spisens maximala värme. Högre värme än så är endast till för vattenkokning. Culimats pannor och grytor fungerar på alla typer av spisar och i ugn. Diska dem alltid med diskmedel efter användning. Vid maskindisk, tänk på att det finns diskmedel som kan påverka aluminiumkärnan även om den sitter inkapslad i stål.. Är du osäker rekommenderar vi att du dubbelkollar med diskmedelsproducenten.
Stekning i rostfri stekpanna eller sauteuse
Hetta upp stekpannan/sauteusen med stekfett på 2/3 av spisens kapacitet.
Smöret berättar när du ska tillsätta råvaran eftersom det först börjar bubbla och fräsa för att efter en stund tystna - då ska råvaran ner i pannan. När du steker i en rostfri stekpanna eller sauteuse ska du alltid använda stekfett.
Du kommer att uppleva att råvaran först "fastnar "i botten, det är korrekt och då gäller det att avvakta och inte försöka ”lossa” råvaran för tidigt. Låt råvaran eller produkten ligga tills den naturligt släpper från pannans botten, då går det lätt att både lossa och vända för att steka andra sidan på samma sätt om man vill.
Om man låter tiden göra jobbet så lossnar inte bara råvaran och produkten, man uppnår också en mycket vacker och god stekyta.
En härlig stekpanna som passar utmärkt för att steka kött, fisk och grönsaker.
Dessutom i snygg och funktionell design.
Det här är stekpannor som tål tuffa tag och passar lika bra i proffsköket som hos den ambitiöse hemmakocken.
Stekjärnen är tillverkade av japanskt kvalitetsstål med 3,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager.
Stekpannan har en jämn värmefördelning som gör att det som steks inte bränner fast.
Handtaget är bekvämt och har en bra vinkel. Det är punktsvetsat av hygieniska skäl, så att det inte finns nitar på insidan där smuts och bakterier kan samlas.
Alla pannor har en bra välvd rundning så att vispar och slevar kommer åt över allt, hela vägen runt.
Culimat 5-ply har tagits fram i nära samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren med totalt 3 stjärnor i Guide Michelin. Han är den hittills enda svensk som vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, även kallat Kock-VM och han har blivit utsedd till kockarnas kock 8 gånger.
- Tillverkad av japanskt kvalitetsstål
- 3,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager
- Fungerar på alla spisar, även induktion
∅ 20 cm. Höjd 4,6 cm
∅ 28 cm. Höjd 5,4 cm
25 års garanti. Garantin täcker fabrikationsfel.
Fel som beror på felaktig användning räknas ej som reklamation.
(Läs gärna stektipsen för rostfritt nedan).
Citat från Smartson testpiloter:
Det är en högkvalitativ serie som fördelar värmen jämt och är lätt att diska. Gillar verkligen att den inte har några skruvar och muttrar som går in på insidan av kokkärlen.
Betyg 5 av 5
Rekommenderas! Ger jämn och fin stekyta när man förstått knycken med rostfria pannor. Maxa värmen ett par minuter och sänk sedan innan du börjar använda pannan. Lätt att diska, snygg att ha framme och behändig att använda. Riktigt nöjd!
Betyg 5 av 5
Bra kvalitet med fantastisk värmespridning. Tung i materialteknik vilket ger en genuin känsla!
Betyg 5 av 5
Klarar allt från kött till pannkakor med utmärkt resultat!
Betyg 5 av 5
Riktigt bra panna med fin värmefördelning. Älskar att den inte har nitar eller liknande för handtaget på insidan. Är riktigt snygg och lätt att rengöra dessutom!
Betyg 5 av 5
Älskar ”rena” giftfria material som rostfritt och gjutjärn. Ogillar PFAS—giftiga non stick beläggning så fantastisk att få kunna unna sig att köpa riktigt bra produkter med bra kvalitet som kommer hålla många långa år. Alla borde slänga sina non-stick och köra rostfritt!!
Betyg 5 av 5
En hälsning från Mathias Dahlgren:
Tre ingredienser
De tre viktigaste ingredienserna enligt Mathias: kunskap, tid och en nypa salt.
Rätt utrustning
Ingen skulle komma på tanken att gå på ett aerobicpass i farmors gamla kängor.
Nya rön, tekniker och teknologi har utvecklat köksutrustningen så se över vad som behöver uppdateras i ditt kök. Lagar du majoriteten av din mat i en stekpanna på spisen så är det en bra stekpanna du behöver. Älskar du långsamma processer ska du satsa på en rejäl gryta med lock. Gillar du att leka lite restaurang hemma kanske ett flertal mindre kastruller kan vara en bra lösning. Bara du vet vad du faktiskt behöver.
Skötselråd & tips
Hanterar du dina pannor rätt håller de länge och din upplevelse förbättras.
Stek eller fräs maten på 2/3 av spisens maximala värme. Högre värme än så är endast till för vattenkokning. Culimats pannor och grytor fungerar på alla typer av spisar och i ugn. Diska dem alltid med diskmedel efter användning. Vid maskindisk, tänk på att det finns diskmedel som kan påverka aluminiumkärnan även om den sitter inkapslad i stål.. Är du osäker rekommenderar vi att du dubbelkollar med diskmedelsproducenten.
Stekning i rostfri stekpanna eller sauteuse
Hetta upp stekpannan/sauteusen med stekfett på 2/3 av spisens kapacitet.
Smöret berättar när du ska tillsätta råvaran eftersom det först börjar bubbla och fräsa för att efter en stund tystna - då ska råvaran ner i pannan. När du steker i en rostfri stekpanna eller sauteuse ska du alltid använda stekfett.
Du kommer att uppleva att råvaran först "fastnar "i botten, det är korrekt och då gäller det att avvakta och inte försöka ”lossa” råvaran för tidigt. Låt råvaran eller produkten ligga tills den naturligt släpper från pannans botten, då går det lätt att både lossa och vända för att steka andra sidan på samma sätt om man vill.
Om man låter tiden göra jobbet så lossnar inte bara råvaran och produkten, man uppnår också en mycket vacker och god stekyta.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Klassisk fransk panna av kolstål
fr. 739 kr fr. 885 kr
0
Har serverats på Nobel & fått silver i "Innovativt mathantverk" vid SM i Mathantverk...
189 kr
0
" Riktigt bra panna med fin värmefördelning."
fr. 999 kr fr. 1249 kr
0
Mer från Culimat
" Riktigt bra panna med fin värmefördelning."
fr. 999 kr fr. 1249 kr
0
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amato...
fr. 2298 kr fr. 3048 kr
0
Kanske den mest användbara pannan av alla
fr. 2389 kr fr. 2998 kr
0
”Matlagning är inte bara grunden i mitt yrke, det är även min främsta ho...
fr. 799 kr fr. 1349 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0