Tre fina pepparsorter i presentask
Tre spännande pepparsorter från Mill & Mortar
Det här är matlagningsglädje på riktigt!
Dessutom i vackra burkar i en lika fin ask.
Presentaskan med kryddor innehåller:
Sre Ambel svartpeppar Mill & Mortar Krydda.
Svart Sre Ambelpeppar från Kambodja är en medelstark peppar med sprittande toner av fräscht grönt. En utmärkt peppar med lång historia, känd som en av de bästa pepparsorterna i världen med sin milda kryddighet, fräscha smak och komplexitet i doft och eftersmak.
Kampotpeppar röd ekologisk Mill & Mortar
Kampot Red Pepper i denna extraordinära kvalitet är sällsynt i pepparvärlden.
Denna speciella peppar är även kallad röd mogen peppar eftersom pepparbären får mogna på stjälken tills bären har en mörk orange röd färg (till skillnad från svart och grön peppar, som alltid plockas när den är grön och omogen).
Kampot-pepparens mogna röda bär handplockas alltid eftersom de måste tas bort en efter en innan torkning, eftersom det går en fin linje mellan mognad och övermognad och skörden endast kan ske under ett mycket kort tidsspann innan pepparn blir övermogen och förstörs. Därför är den också mer sällsynt och produceras i mindre skala.
Röd kampotpeppar har tydlig hetta och en lång och frisk eftersmak.
Den passar fint att använda som vanlig svartpeppar både i mortel och pepparkvarn.
Svartpeppar från Penja - Mill och Mortar.
Blommig och mindre het smak jämfört med vanlig svartpeppar.
Fräscht kryddig med bra styrka och toner av trä och mysk. Smaken är raffinerad och stark, med en rund och varm finish. Penjapeppar från Penjadalen är känd för sin ljusa, kvardröjande smak.
Den odlas enbart i den vulkaniska jorden i östra Kamerun och efterfrågas av Michelinkockar på exklusiva restauranger runt om i världen liksom av duktiga hemmakockar.
Den vulkaniska jorden ger pepparn dess speciella och aromatiska smak. Många menar att Penja-pepparn inte kan jämföras med någon annan pepparsort. Klimatet är perfekt för pepparodling i Penjadalen som ligger i avrinningsområdet från bergskedjan i västra Kamerun mot gränsen till Nigeria.
Peppar odlas här enligt gamla traditioner och handplockas direkt efter det att de enskilda kornen har bildats. Pepparskörden i Penja löper från december till mars.
Efter skörden sköljs och soltorkas pepparn som då går från grönt till svart.
Använd denna fantastiska penja-peppar till äggrätter, räkor, lamm- och getkött, ost och jordgubbar. Penjapeppar passar fint i de flesta rätter från mellanöstern. Black Penja är alltså också en bra satsning på peppar till smörgåsbordet.
(läs mer i de orange länkarna)