Penjasvartpeppar Mill & Mortar
Peppar från Penjadalen
109 kr
Blommig och mindre het smak jämfört med vanlig svartpeppar. Fräscht kryddig med bra styrka och toner av trä och mysk. Smaken är raffinerad och stark, med en rund och varm finish. Penjapeppar från Penjadalen är känd för sin ljusa, kvardröjande smak.
Svartpeppar från Penja - Mill och Mortar.
Blommig och mindre het smak jämfört med vanlig svartpeppar.
Fräscht kryddig med bra styrka och toner av trä och mysk. Smaken är raffinerad och stark, med en rund och varm finish. Penjapeppar från Penjadalen är känd för sin ljusa, kvardröjande smak.
Den odlas enbart i den vulkaniska jorden i östra Kamerun och efterfrågas av Michelinkockar på exklusiva restauranger runt om i världen liksom av duktiga hemmakockar.
Den vulkaniska jorden ger pepparn dess speciella och aromatiska smak. Många menar att Penja-pepparn inte kan jämföras med någon annan pepparsort. Klimatet är perfekt för pepparodling i Penjadalen som ligger i avrinningsområdet från bergskedjan i västra Kamerun mot gränsen till Nigeria.
Peppar odlas här enligt gamla traditioner och handplockas direkt efter det att de enskilda kornen har bildats. Pepparskörden i Penja löper från december till mars.
Efter skörden sköljs och soltorkas pepparn som då går från grönt till svart.
Använd denna fantastiska penja-peppar till äggrätter, räkor, lamm- och getkött, ost och jordgubbar. Penjapeppar passar fint i de flesta rätter från mellanöstern. Black Penja är alltså också en bra satsning på peppar till smörgåsbordet.
Innehåll: svartpeppar
Vikt: 50g
Ursprung: Penjadalen, Kamerun.
Blommig och mindre het smak jämfört med vanlig svartpeppar.
Fräscht kryddig med bra styrka och toner av trä och mysk. Smaken är raffinerad och stark, med en rund och varm finish. Penjapeppar från Penjadalen är känd för sin ljusa, kvardröjande smak.
Den odlas enbart i den vulkaniska jorden i östra Kamerun och efterfrågas av Michelinkockar på exklusiva restauranger runt om i världen liksom av duktiga hemmakockar.
Den vulkaniska jorden ger pepparn dess speciella och aromatiska smak. Många menar att Penja-pepparn inte kan jämföras med någon annan pepparsort. Klimatet är perfekt för pepparodling i Penjadalen som ligger i avrinningsområdet från bergskedjan i västra Kamerun mot gränsen till Nigeria.
Peppar odlas här enligt gamla traditioner och handplockas direkt efter det att de enskilda kornen har bildats. Pepparskörden i Penja löper från december till mars.
Efter skörden sköljs och soltorkas pepparn som då går från grönt till svart.
- Mild smak
- Till många rätter
- Från Penjadalen
Använd denna fantastiska penja-peppar till äggrätter, räkor, lamm- och getkött, ost och jordgubbar. Penjapeppar passar fint i de flesta rätter från mellanöstern. Black Penja är alltså också en bra satsning på peppar till smörgåsbordet.
Innehåll: svartpeppar
Vikt: 50g
Ursprung: Penjadalen, Kamerun.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Mill & Mortar
Andra köpte även
Ge bort vackra burkar i fin ask
45 kr
0