Ankfett Maison Argaud
En klassisk fransk delikatess
99 kr
Ett fett av absolut toppkvalitet, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser och dessutom oerhört drygt.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Ankfett 320 g Maison Argaud
Rent ankfett från Frankrike som bland annat kan användas till stekning och confitering.
Graisse de Canard är rent ankfett från den anrika franska producenten Maison Argaud.
Ett fett av absolut toppkvalitet, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser och dessutom oerhört drygt.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Nästan allt kan stekas i ankfett. Fettet ger en fin aningan jordig smak. Vill man ha smörsmak på det stekta kan man tillsätta smör i slutet av stekningen.
Ankfett och gåsfett ger en överlägset knaprig eller krispig snyggt brun och smakrik stekyta. Fettet tål riktigt höga temperaturer utan att det bildas svarta vidbrända korn som när man steker för varmt med vanligt smör.
Ankfettet är helt perfekt att steka svamp i. Testa även att steka eller confitera ( "koka" långsamt i fett ) purjolök i ankfett. Ankfettet är utmärkt till confitering mörning och montering i såser.
Återanvänd ankfettet flera gånger genom att sila det och förvara i en burk i kylen.
Tänk bara på att fettet kan ha tagit smak av det som stekts i det.
Det behöver inte alls vara dåligt utan kan vara riktigt gott.
Eftersom det går att återanvända är ankfettet trots allt riktigt prisvärt i längden.
Förvaring: Ankfettet förvaras i rumstemperatur.
Öppnad burk förvaras i kylskåp.
Ingredienser:
Ankfett, salt
Näringsvärde per 100g:
Energi 3682kJ/895,5kcal, Fett 99,5g varav mättat fett 33,1g, Protein <0g, Kolhydrat <0g varav sockerarter <0g, Motsvarande salt 6g
Vikt: 320g
Ursprung: Frankrike
Rent ankfett från Frankrike som bland annat kan användas till stekning och confitering.
Graisse de Canard är rent ankfett från den anrika franska producenten Maison Argaud.
Ett fett av absolut toppkvalitet, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser och dessutom oerhört drygt.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Nästan allt kan stekas i ankfett. Fettet ger en fin aningan jordig smak. Vill man ha smörsmak på det stekta kan man tillsätta smör i slutet av stekningen.
Ankfett och gåsfett ger en överlägset knaprig eller krispig snyggt brun och smakrik stekyta. Fettet tål riktigt höga temperaturer utan att det bildas svarta vidbrända korn som när man steker för varmt med vanligt smör.
Ankfettet är helt perfekt att steka svamp i. Testa även att steka eller confitera ( "koka" långsamt i fett ) purjolök i ankfett. Ankfettet är utmärkt till confitering mörning och montering i såser.
Återanvänd ankfettet flera gånger genom att sila det och förvara i en burk i kylen.
Tänk bara på att fettet kan ha tagit smak av det som stekts i det.
Det behöver inte alls vara dåligt utan kan vara riktigt gott.
Eftersom det går att återanvända är ankfettet trots allt riktigt prisvärt i längden.
Förvaring: Ankfettet förvaras i rumstemperatur.
Öppnad burk förvaras i kylskåp.
Ingredienser:
Ankfett, salt
Näringsvärde per 100g:
Energi 3682kJ/895,5kcal, Fett 99,5g varav mättat fett 33,1g, Protein <0g, Kolhydrat <0g varav sockerarter <0g, Motsvarande salt 6g
Vikt: 320g
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 320g |
Antal i förpackningen: | 1 burk |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Så god och så fin att den är kul att ge bort som present"
149 kr
0
Andra köpte även