Ankfett Clos Saint Sozy 320g
Rent ankfett helt utan tillsatser
139 kr
Ett fett av absolut toppkvalitet, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser och dessutom oerhört drygt.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, confitering, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, confitering, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Ankfett 320 g Clos Saint Sozy Graisse de Canard
Rent ankfett från Frankrike som bland annat kan användas till stekning och confitering.
Graisse de Canard är rent ankfett från den anrika franska producenten Clos Saint Sozy.
Ett fett av absolut toppkvalitet, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser och dessutom oerhört drygt.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Nästan allt kan stekas i ankfett. Fettet ger en fin aningan jordig smak. Vill man ha smörsmak på det stekta kan man tillsätta smör i slutet av stekningen.
Ankfett ger en överlägset knaprig eller krispig snyggt brun och smakrik stekyta. Fettet tål riktigt höga temperaturer utan att det bildas sotsvarta vidbrända proteiner som om man steker för varmt med smör.
Ankfettet är helt perfekt att steka svamp i. Testa även att steka eller confitera purjolök i ankfett.
Ankfettet är dessutom utmärkt till confitering ( att "koka" i fett ) mörning och montering i såser.
Återanvänd fettet flera gånger genom att sila och förvara det i en burk i kylen. Tänk bara på att fettet kan ha tagit smak av det som man stekt. Det behöver inte alls vara dåligt utan kan vara riktigt gott.
Fettet från öppnad burk slevar du över till en glasburk med skruvlock. Håller i månader i kylen. Eftersom det går att återanvända är ankfettet trots allt "billigt" i längden.
Förvaring: Ankfettet förvaras i rumstemperatur.
Öppnad burk förvaras i kylskåp.
Ingredienser:
Ankfett
Näringsvärde per 100g:
Energi 3703kJ/901kcal, Protein 0g, Kolhydrat 0g varav sockerarter 0g, Fett 100g varav mättat fett 31g Motsvarande salt 0.01g
Vikt: 320g
Ursprung: Frankrike
Rent ankfett från Frankrike som bland annat kan användas till stekning och confitering.
Graisse de Canard är rent ankfett från den anrika franska producenten Clos Saint Sozy.
Ett fett av absolut toppkvalitet, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser och dessutom oerhört drygt.
Ankfett är en underbar smakgivare. Förutom den goda smaken är ankfett ett bra fett som med fördel används till exempelvis till stekning, wokning av grönsaker eller för att höja smaken på ugnsstekt kyckling.
Nästan allt kan stekas i ankfett. Fettet ger en fin aningan jordig smak. Vill man ha smörsmak på det stekta kan man tillsätta smör i slutet av stekningen.
Ankfett ger en överlägset knaprig eller krispig snyggt brun och smakrik stekyta. Fettet tål riktigt höga temperaturer utan att det bildas sotsvarta vidbrända proteiner som om man steker för varmt med smör.
Ankfettet är helt perfekt att steka svamp i. Testa även att steka eller confitera purjolök i ankfett.
Ankfettet är dessutom utmärkt till confitering ( att "koka" i fett ) mörning och montering i såser.
Återanvänd fettet flera gånger genom att sila och förvara det i en burk i kylen. Tänk bara på att fettet kan ha tagit smak av det som man stekt. Det behöver inte alls vara dåligt utan kan vara riktigt gott.
Fettet från öppnad burk slevar du över till en glasburk med skruvlock. Håller i månader i kylen. Eftersom det går att återanvända är ankfettet trots allt "billigt" i längden.
Förvaring: Ankfettet förvaras i rumstemperatur.
Öppnad burk förvaras i kylskåp.
Ingredienser:
Ankfett
Näringsvärde per 100g:
Energi 3703kJ/901kcal, Protein 0g, Kolhydrat 0g varav sockerarter 0g, Fett 100g varav mättat fett 31g Motsvarande salt 0.01g
Vikt: 320g
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre