Skärbräda i nordisk ek med ränna 30 cm Culimat
Vackert trä med långt liv
899 kr /
799 kr
Massiv liten träskärbräda av stavlimmat ändträ från nordisk ek med ränna för köttsaft och utskuret handtag som håller i generation efter generation. En härlig bräda att skära allt från grönsaker till kött på.
Culimat skärbräda i stavlimmad nordisk ek med ränna 30x20x3cm
Massiv liten träskärbräda av stavlimmat ändträ från nordisk ek med ränna för köttsaft och utskuret handtag som håller i generation efter generation.
En härlig bräda att skära allt från grönsaker till kött på.
Hemligheten med att använda stavlimmat ändträ är att när kniven skär jack i brädan kan dessa "läkas" (beroende på djup så klart) eftersom fibrerna i trät står upp och inte skärs av som på en bräda men liggande foíbrer.
Ek är ett träslag för livsnjutare och som ofta används till mat och dryck uppskattat för sin tålighet och som smakgivare. Vin och whisky har som bekant lagrats på ekfat i årtusenden.
Träblocket tål INTE maskindisk. För att rengöra en skärbräda i trä tvättar du den med varmt vatten och diskmedel och låter den torka. Träbrädan får INTE blötläggas eller nedsänkas i vatten.
Det här är den minsta av Culimats ekskärbrädor.
Större (40, 50 resp 60 cm) hittar du HÄR!
OBS! Kniven på bilden ingår ej!
Även den är fån Cullimat / Karimatto och du hittar alla deras knivar HÄR!
Mått: 30 x 20 cm. Tjocklek 3 cm.
Tål INTE maskindisk.
För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel på båda sidorna för att undvika att den ”slår” sig. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten. Skulle skärbrädan slå sig skölj på båda sidorna och lägg den uppochner så rätar den ut sig igen. Olja in din skärbräda var 3-4 vecka.
Massiv liten träskärbräda av stavlimmat ändträ från nordisk ek med ränna för köttsaft och utskuret handtag som håller i generation efter generation.
En härlig bräda att skära allt från grönsaker till kött på.
Hemligheten med att använda stavlimmat ändträ är att när kniven skär jack i brädan kan dessa "läkas" (beroende på djup så klart) eftersom fibrerna i trät står upp och inte skärs av som på en bräda men liggande foíbrer.
Ek är ett träslag för livsnjutare och som ofta används till mat och dryck uppskattat för sin tålighet och som smakgivare. Vin och whisky har som bekant lagrats på ekfat i årtusenden.
Träblocket tål INTE maskindisk. För att rengöra en skärbräda i trä tvättar du den med varmt vatten och diskmedel och låter den torka. Träbrädan får INTE blötläggas eller nedsänkas i vatten.
- Massiv
- En vän i köket
- Vackrare med tiden
Det här är den minsta av Culimats ekskärbrädor.
Större (40, 50 resp 60 cm) hittar du HÄR!
OBS! Kniven på bilden ingår ej!
Även den är fån Cullimat / Karimatto och du hittar alla deras knivar HÄR!
Mått: 30 x 20 cm. Tjocklek 3 cm.
Tål INTE maskindisk.
För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel på båda sidorna för att undvika att den ”slår” sig. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten. Skulle skärbrädan slå sig skölj på båda sidorna och lägg den uppochner så rätar den ut sig igen. Olja in din skärbräda var 3-4 vecka.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
En välbalanserad skönhet
2400 kr
0
Mer från Culimat
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amato...
fr. 2274 kr fr. 2848 kr
0
Kanske den mest användbara pannan av alla
fr. 2389 kr fr. 2998 kr
0
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amato...
fr. 999 kr fr. 1349 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0