Sushiris av råris ekologiskt UTGÅTT
Ris till din egen sushi
62 kr
Rundkornigt och riktigt klibbigt råris perfekt till sushi, maki och andra rullar eller califoniarolls men även fint till andra (japanska) rätter.
Sushiris av råris ekologiskt från Clearspring
Sushi-ris är ett rundkornigt och riktigt klibbigt ris av japansk typ perfekt till sushi, maki och andra rullar eller califoniarolls.
Just det här riset är ett Selenio-ris odlat i nordvästra Italien (Piemonte).
Det har samma karaktär som det japanskt odlade riset Japonica och är idealiskt för sushi.
Riset passar lika bra till sushi som till andra (japanska) rätter.
Räkna med att 250g ris (ca 2,5 dl) räcker till 4st sushirullar eller 4 portioner.
Innehåll: 500g 100% ris, ekologiskt odlat.
Så kan du koka ris till sushi:
Skölj 250 g (2,5 dl) sushiris noggrant i kallt vatten i en sil och låt rinna av.
Häll det sköljda riset i en skål och fyll på nytt kallt vatten så riset täcks.
Låt riset stå ca 20 minuter.
Skölj riset igen och låt det rinna av.
Lägg de blöta riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten.
Låt koka upp.
Sänk värmen och lägg lock på kastrullen. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
Ta kastrullen från värmen och låt riset svalna lite.
Blanda 2 tsk risvinäger med 2 tsk socker, rör tills sockret lösts upp och blanda ner i riset.
Ett annat bra recept på sushi-ris hittar du HÄR!
Recept med sushiris hittar du HÄR!
Innehåll: Råris ( brown rice ) ekologiskt odlat i Italien
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1563 kJ / 369 kcal Fett 2,2 g -varav mättat fett 0,5 g Kolhydrat 78,9 g -varav sockerarter 1,1 g Fiber 1,8 g Protein 7,4 g Salt 0,0075 g
Ursprung: Italien (IT-BIO 014)
Sushi-ris är ett rundkornigt och riktigt klibbigt ris av japansk typ perfekt till sushi, maki och andra rullar eller califoniarolls.
Just det här riset är ett Selenio-ris odlat i nordvästra Italien (Piemonte).
Det har samma karaktär som det japanskt odlade riset Japonica och är idealiskt för sushi.
Riset passar lika bra till sushi som till andra (japanska) rätter.
Räkna med att 250g ris (ca 2,5 dl) räcker till 4st sushirullar eller 4 portioner.
Innehåll: 500g 100% ris, ekologiskt odlat.
Så kan du koka ris till sushi:
Skölj 250 g (2,5 dl) sushiris noggrant i kallt vatten i en sil och låt rinna av.
Häll det sköljda riset i en skål och fyll på nytt kallt vatten så riset täcks.
Låt riset stå ca 20 minuter.
Skölj riset igen och låt det rinna av.
Lägg de blöta riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten.
Låt koka upp.
Sänk värmen och lägg lock på kastrullen. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
Ta kastrullen från värmen och låt riset svalna lite.
Blanda 2 tsk risvinäger med 2 tsk socker, rör tills sockret lösts upp och blanda ner i riset.
Ett annat bra recept på sushi-ris hittar du HÄR!
Recept med sushiris hittar du HÄR!
Innehåll: Råris ( brown rice ) ekologiskt odlat i Italien
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1563 kJ / 369 kcal Fett 2,2 g -varav mättat fett 0,5 g Kolhydrat 78,9 g -varav sockerarter 1,1 g Fiber 1,8 g Protein 7,4 g Salt 0,0075 g
Ursprung: Italien (IT-BIO 014)
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 500g |