Wok Mathias Dahlgren Culimat 5-ply
Oöverträffad värmefördelning!
1999 kr /
1798 kr
En rejäl och läcker rostfri wok med en diameter på 30 cm och platt botten för att även kunna användas på vanliga spisar. Woken leder effektivt värmen upp längs väggarna vilket ger en jämn värmefördelning.
Handtaget är bekvämt och har en bra vinkel. Det är punktsvetsat av hygieniska skäl, det finns alltså inga nitar på insidan där smuts och bakterier kan samlas.
Handtaget är bekvämt och har en bra vinkel. Det är punktsvetsat av hygieniska skäl, det finns alltså inga nitar på insidan där smuts och bakterier kan samlas.
Mathias Dahlgren Wok Culimat 5-ply 30 cm i rostfritt stål
En rejäl och läcker rostfri wok med en diameter på 30 cm och platt botten för att även kunna användas på vanliga spisar. Woken leder effektivt värmen upp längs väggarna vilket ger en jämn värmefördelning.
Handtaget är bekvämt och har en bra vinkel. Det är punktsvetsat av hygieniska skäl, det finns alltså inga nitar på insidan där smuts och bakterier kan samlas.
Woken är tillverkad av japanskt kvalitetsstål med en 2,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager. Den fungerar på alla spisar, även på induktion och kan användas i ugn upp till 260°C.
Culimat 5-ply har tagits fram i nära samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren med totalt 3 stjärnor i Guide Michelin. Han är den hittills enda svensk som vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, även kallat Kock-VM och han har blivit utsedd till kockarnas kock 8 gånger.
Det här är kokkärl som passar lika bra i proffsköket som hos den ambitiöse hemmakocken.
Sauteuserna är tillverkade av japanskt kvalitetsstål med 3,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager.
De fungerar på alla spisar, även induktion, och kan användas i ugn upp till 260°C.
25 års garanti. Garantin täcker fabrikationsfel.
Fel som beror på felaktig användning räknas ej som reklamation.
Material: Rostfritt stål
Färg: Metall
Induktion
Tål ugn
En hälsning från Mathias Dahlgren:
Tre ingredienser
De tre viktigaste ingredienserna enligt Mathias: kunskap, tid och en nypa salt.
Rätt utrustning
Ingen skulle komma på tanken att gå på ett aerobicpass i farmors gamla kängor.
Nya rön, tekniker och teknologi har utvecklat köksutrustningen så se över vad som behöver uppdateras i ditt kök. Lagar du majoriteten av din mat i en stekpanna på spisen så är det en bra stekpanna du behöver. Älskar du långsamma processer ska du satsa på en rejäl gryta med lock. Gillar du att leka lite restaurang hemma kanske ett flertal mindre kastruller kan vara en bra lösning. Bara du vet vad du faktiskt behöver.
Skötselråd & tips
Hanterar du dina pannor rätt håller de länge och din upplevelse förbättras.
Stek eller fräs maten på 2/3 av spisens maximala värme. Högre värme än så är endast till för vattenkokning. Culimats pannor och grytor fungerar på alla typer av spisar och i ugn. Diska dem alltid med diskmedel efter användning. Vid maskindisk, tänk på att det finns diskmedel som kan påverka aluminiumkärnan även om den sitter inkapslad i stål.. Är du osäker rekommenderar vi att du dubbelkollar med diskmedelsproducenten.
Stekning i rostfri stekpanna eller sauteuse
Hetta upp stekpannan/sauteusen med stekfett på 2/3 av spisens kapacitet.
Smöret berättar när du ska tillsätta råvaran eftersom det först börjar bubbla och fräsa för att efter en stund tystna - då ska råvaran ner i pannan. När du steker i en rostfri stekpanna eller sauteuse ska du alltid använda stekfett.
Du kommer att uppleva att råvaran först "fastnar "i botten, det är korrekt och då gäller det att avvakta och inte försöka ”lossa” råvaran för tidigt. Låt råvaran eller produkten ligga tills den naturligt släpper från pannans botten, då går det lätt att både lossa och vända för att steka andra sidan på samma sätt om man vill.
Om man låter tiden göra jobbet så lossnar inte bara råvaran och produkten, man uppnår också en mycket vacker och god stekyta.
En rejäl och läcker rostfri wok med en diameter på 30 cm och platt botten för att även kunna användas på vanliga spisar. Woken leder effektivt värmen upp längs väggarna vilket ger en jämn värmefördelning.
Handtaget är bekvämt och har en bra vinkel. Det är punktsvetsat av hygieniska skäl, det finns alltså inga nitar på insidan där smuts och bakterier kan samlas.
Woken är tillverkad av japanskt kvalitetsstål med en 2,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager. Den fungerar på alla spisar, även på induktion och kan användas i ugn upp till 260°C.
Culimat 5-ply har tagits fram i nära samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren med totalt 3 stjärnor i Guide Michelin. Han är den hittills enda svensk som vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, även kallat Kock-VM och han har blivit utsedd till kockarnas kock 8 gånger.
Det här är kokkärl som passar lika bra i proffsköket som hos den ambitiöse hemmakocken.
Sauteuserna är tillverkade av japanskt kvalitetsstål med 3,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager.
De fungerar på alla spisar, även induktion, och kan användas i ugn upp till 260°C.
25 års garanti. Garantin täcker fabrikationsfel.
Fel som beror på felaktig användning räknas ej som reklamation.
Material: Rostfritt stål
Färg: Metall
Induktion
Tål ugn
En hälsning från Mathias Dahlgren:
Tre ingredienser
De tre viktigaste ingredienserna enligt Mathias: kunskap, tid och en nypa salt.
Rätt utrustning
Ingen skulle komma på tanken att gå på ett aerobicpass i farmors gamla kängor.
Nya rön, tekniker och teknologi har utvecklat köksutrustningen så se över vad som behöver uppdateras i ditt kök. Lagar du majoriteten av din mat i en stekpanna på spisen så är det en bra stekpanna du behöver. Älskar du långsamma processer ska du satsa på en rejäl gryta med lock. Gillar du att leka lite restaurang hemma kanske ett flertal mindre kastruller kan vara en bra lösning. Bara du vet vad du faktiskt behöver.
Skötselråd & tips
Hanterar du dina pannor rätt håller de länge och din upplevelse förbättras.
Stek eller fräs maten på 2/3 av spisens maximala värme. Högre värme än så är endast till för vattenkokning. Culimats pannor och grytor fungerar på alla typer av spisar och i ugn. Diska dem alltid med diskmedel efter användning. Vid maskindisk, tänk på att det finns diskmedel som kan påverka aluminiumkärnan även om den sitter inkapslad i stål.. Är du osäker rekommenderar vi att du dubbelkollar med diskmedelsproducenten.
Stekning i rostfri stekpanna eller sauteuse
Hetta upp stekpannan/sauteusen med stekfett på 2/3 av spisens kapacitet.
Smöret berättar när du ska tillsätta råvaran eftersom det först börjar bubbla och fräsa för att efter en stund tystna - då ska råvaran ner i pannan. När du steker i en rostfri stekpanna eller sauteuse ska du alltid använda stekfett.
Du kommer att uppleva att råvaran först "fastnar "i botten, det är korrekt och då gäller det att avvakta och inte försöka ”lossa” råvaran för tidigt. Låt råvaran eller produkten ligga tills den naturligt släpper från pannans botten, då går det lätt att både lossa och vända för att steka andra sidan på samma sätt om man vill.
Om man låter tiden göra jobbet så lossnar inte bara råvaran och produkten, man uppnår också en mycket vacker och god stekyta.
Visa mer
Visa mindre
Diameter: | 30 cm |
Vikt: | 1,5 kg |
Material: | Rostfritt stål |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Culimat
" Riktigt bra panna med fin värmefördelning."
fr. 1249 kr
0
”En riktigt skön proffspanna för både restaurang- kockar och glada amato...
fr. 999 kr fr. 1349 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0