Umamipasta med chili ekologisk UTGÅTT
Den 5:e smaken med chili
99 kr
Umami Paste med chili är en japansk pasta som kan läggas till många rätter för att förbättra deras övergripande Umami smak. Tänk på det som en naturlig arom, som kommer att förbättra smaken på de flesta maträtter utan att ge allt för intensiv chilihetta.
Umamipasta med chili ekologisk
Umami Paste med chili är en japansk pasta som kan läggas till många rätter för att förbättra deras övergripande Umami smak. Tänk på det som en naturlig arom, som kommer att förbättra smaken på de flesta maträtter utan att ge allt för intensiv chilihetta.
Traditionellt görs umami genom att tillsätta en Kojikultur till ris och låta det naturligt jäsa. Umamin blandas sedan med sojasås och chili för att skapa denna otroligt mångsidig krydda.
Ingredienser: Sojasås * (47%) (vatten, sojabönor *, vete *, havssalt), odlade ris * (28%) (ris *, Koji [0,001%]), vatten, chili peppar * (0,7%) .
* Ekologiskt odlad
Produktvikt: 150g
Näringsvärde per 100g: Energi kJ: 445 Energi kCal: 105 Fett: 0,4 varav mättade ämnen: <0,1 Kolhydrat: 20 varav sockerarter: 3 Fiber: 0,7 Protein: 5,4 Salt: 6,3
Ursprung: Japan
Vad är kojikultur?
Koji är kokt ris och eller sojabönor som har ympats med en jäsningskultur, Aspergillus oryzae. Koji är sporer blandas i kokt ris (vete och sojabönor används också, beroende på ändamål), sedan får mogna under en tid i en varm miljö, cirka 50 grader Celsius. Kojin vänder stärkelsen i riset till socker (en process som kallas försockring) och frigör en mängd olika fettsyror och aminosyror, inklusive glutamat, med stöd av umami.
Koji är hemligheten bakom mycket i den japanska matlagningen och används för att göra sojasås, miso, mirin och skull. Det har utsetts till National Svamp i Japan på grund av dess betydelse i den japanska matkulturen.
Umami Paste med chili är en japansk pasta som kan läggas till många rätter för att förbättra deras övergripande Umami smak. Tänk på det som en naturlig arom, som kommer att förbättra smaken på de flesta maträtter utan att ge allt för intensiv chilihetta.
Traditionellt görs umami genom att tillsätta en Kojikultur till ris och låta det naturligt jäsa. Umamin blandas sedan med sojasås och chili för att skapa denna otroligt mångsidig krydda.
- Ekologisk
- Smakhöjare
- Enkel att använda
Ingredienser: Sojasås * (47%) (vatten, sojabönor *, vete *, havssalt), odlade ris * (28%) (ris *, Koji [0,001%]), vatten, chili peppar * (0,7%) .
* Ekologiskt odlad
Produktvikt: 150g
Näringsvärde per 100g: Energi kJ: 445 Energi kCal: 105 Fett: 0,4 varav mättade ämnen: <0,1 Kolhydrat: 20 varav sockerarter: 3 Fiber: 0,7 Protein: 5,4 Salt: 6,3
Ursprung: Japan
Vad är kojikultur?
Koji är kokt ris och eller sojabönor som har ympats med en jäsningskultur, Aspergillus oryzae. Koji är sporer blandas i kokt ris (vete och sojabönor används också, beroende på ändamål), sedan får mogna under en tid i en varm miljö, cirka 50 grader Celsius. Kojin vänder stärkelsen i riset till socker (en process som kallas försockring) och frigör en mängd olika fettsyror och aminosyror, inklusive glutamat, med stöd av umami.
Koji är hemligheten bakom mycket i den japanska matlagningen och används för att göra sojasås, miso, mirin och skull. Det har utsetts till National Svamp i Japan på grund av dess betydelse i den japanska matkulturen.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 150g |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Clearspring
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0