Nori gröna algflingor
Snyggt & nyttigt strö
52 kr
- Strö & krydda
- Traditionell odling
- Ekologisk
Nori gröna algflingor 20g Green nori sprinkle Clearspring
Grönt noriströ är en annan typ av nori än den som använs till sushi. Flingorn är goda att använda som krydda till alla typer av mat. Noriströ är en god och närande krydda till en mängd olika maträtter. Strö det på pizza och pasta, ris och nudlar, grönsaker, soppor och sallader. Noriflingor är också goda i bröd, muffins och crepes, såser, dressingar och i dip.
Nori samlades ursprungligen vild men har ändå odlats i Japan i över 300 år. Just den här norin har odlats och producerats enligt traditionella metoder i Kyushu, Japan.
Nät tillverkade av rep impregnerad med norisporer hängs varje år upp mellan höga bambupålar djupt in i lugna och grunda vikar. Höjden på näten anpassas så att de förblir vid vattennivån under lågvatten så att den växande norin får maximalt solljus under vattenytan. Under årets kallare månaderna växter norin till så att den till sist täcker hela nätet. I slutet av vintern de skördas algerna och förs i land där de tvättas, skärs i tunna skivor och torkas.
Strös över rätter.
Innehåll:
Fint strimlade noriblad (Ulva Pertusa).
vikt 20g
Näringsvärde per 100g: energi 819kj 198 kcal, fett 2,3g varav mättat 1g, kolhydrat 7,3g varav socker 0,4g, fiber 41g, protein 17g salt 6,9g
Ursprung: Japan
Mer om Nori & RECEPT hittar du HÄR!
Grönt noriströ är en annan typ av nori än den som använs till sushi. Flingorn är goda att använda som krydda till alla typer av mat. Noriströ är en god och närande krydda till en mängd olika maträtter. Strö det på pizza och pasta, ris och nudlar, grönsaker, soppor och sallader. Noriflingor är också goda i bröd, muffins och crepes, såser, dressingar och i dip.
Nori samlades ursprungligen vild men har ändå odlats i Japan i över 300 år. Just den här norin har odlats och producerats enligt traditionella metoder i Kyushu, Japan.
Nät tillverkade av rep impregnerad med norisporer hängs varje år upp mellan höga bambupålar djupt in i lugna och grunda vikar. Höjden på näten anpassas så att de förblir vid vattennivån under lågvatten så att den växande norin får maximalt solljus under vattenytan. Under årets kallare månaderna växter norin till så att den till sist täcker hela nätet. I slutet av vintern de skördas algerna och förs i land där de tvättas, skärs i tunna skivor och torkas.
Strös över rätter.
Innehåll:
Fint strimlade noriblad (Ulva Pertusa).
vikt 20g
Näringsvärde per 100g: energi 819kj 198 kcal, fett 2,3g varav mättat 1g, kolhydrat 7,3g varav socker 0,4g, fiber 41g, protein 17g salt 6,9g
Ursprung: Japan
Mer om Nori & RECEPT hittar du HÄR!
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 20g |
Antal i förpackningen: | 1 förpackning |