Udon nudlar vete ekologiska UTGÅTT
Finaste japanska nudlar
72 kr
Fasta, mjuka nudlar tillverkade enligt traditionell "rulla och skär" metod och inte med konventionell "force extruded" metod där degen pressas genom ett munstycke för att få sin form som strån eller stänglar. Traditionella japanska ekologiska nudlar som torkats långsamt i rumstemperatur. Många konventionella nudlar torkas i högre temperaturer för att skynda på processen och kunna tillverka mer nudlar på kortare tid. De här nudlarna tillåts torka under 3 hela dagar.
Japanska Udon-nudlar Ekologiska från ClearSpring 200g
Snabba att tillaga och mycket användbara Udonnudlar.
Nudlarna passar till de flesta rätter så som nudlar i het buljong, wok-rätter och sallader.
Fasta, mjuka nudlar tillverkade enligt traditionell "rulla och skär" metod och inte med konventionell "force extruded" metod där degen pressas genom ett munstycke för att få sin form som strån eller stänglar.
Traditionella japanska ekologiska nudlar som torkats långsamt i rumstemperatur.
Många konventionella nudlar torkas i högre temperaturer för att skynda på processen och kunna tillverka mer nudlar på kortare tid. De här nudlarna tillåts torka under 3 hela dagar.
Tillagningstid (koktid) ca 10 minuter. Nudlarna är tillverkade av semi-fullkornsvetemjöl och lite fett. De är en. bra källa till både protein och fiber med låg fetthalt.
Helt äggfria och certifierat ekologiska udon.
Udonnudlar används i ett stort antal asiatiska och västerländska rätter.
Servera nudlarna året runt i varma buljonger, kylda med en god sås eller använd dem i en fräsch sommarsallad.
Nudlarna tillverkas av små familjeföretag i Japan och får långsamt lufttorka vid låga temperaturer och mogna så att smaken koncentreras på rätt sätt.
Våra udon är traditionellt tillverkade rullade och skurna, inte pressade eller extruderade. Den traditionella processen ger fasta och släta nudlar som kan användas till mycket.
Nyckeln till att göra riktigt goda nudlar är att låta tillvekningen ta tid, att blanda degen och att torka nudlarna.
Att inte använda snabba tillvekningsmetoder och processer.
Denna långsamma processen ger nudlar med fast struktur som på japanska kallas "Koshi" och den färdiga produkten är mycket lik den traditionellt handknådade nudeln.
Producenten av dessa udon-nudlar lägger enbart på torkningsprocessen ner 2 dagar på tunna nudlar (t.ex. Somen och soba) och 3 dagar på udon.
Idag tillverkas majoriteten av alla nudlar i stora snabba tillverkningsprocesser där produktionseffektiviten prioriteras högre än slutresultatet.
Degblandning, torkning och packning av nudlarna sker under en och samma dag.
Tillagning:
Koka upp 2 liter vatten, tillsätt nudlar (100g per portion) och rör om. Sjud i 9 minuter och skölj sedan snabbt under kallt vatten.
Koktid: ca 9 minuter
Produktvikt: 200g
Innehåll: VETE* (97%), havssalt.* = Ekologisk.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 344kcal
Protein: 13.5g
Fat: 2.1g
Kolhydrat: 65.7g
Salt: 1.9g
Ursprung: Tillverkd i Japan.
Snabba att tillaga och mycket användbara Udonnudlar.
Nudlarna passar till de flesta rätter så som nudlar i het buljong, wok-rätter och sallader.
Fasta, mjuka nudlar tillverkade enligt traditionell "rulla och skär" metod och inte med konventionell "force extruded" metod där degen pressas genom ett munstycke för att få sin form som strån eller stänglar.
Traditionella japanska ekologiska nudlar som torkats långsamt i rumstemperatur.
Många konventionella nudlar torkas i högre temperaturer för att skynda på processen och kunna tillverka mer nudlar på kortare tid. De här nudlarna tillåts torka under 3 hela dagar.
Tillagningstid (koktid) ca 10 minuter. Nudlarna är tillverkade av semi-fullkornsvetemjöl och lite fett. De är en. bra källa till både protein och fiber med låg fetthalt.
Helt äggfria och certifierat ekologiska udon.
Udonnudlar används i ett stort antal asiatiska och västerländska rätter.
Servera nudlarna året runt i varma buljonger, kylda med en god sås eller använd dem i en fräsch sommarsallad.
Nudlarna tillverkas av små familjeföretag i Japan och får långsamt lufttorka vid låga temperaturer och mogna så att smaken koncentreras på rätt sätt.
Våra udon är traditionellt tillverkade rullade och skurna, inte pressade eller extruderade. Den traditionella processen ger fasta och släta nudlar som kan användas till mycket.
Nyckeln till att göra riktigt goda nudlar är att låta tillvekningen ta tid, att blanda degen och att torka nudlarna.
Att inte använda snabba tillvekningsmetoder och processer.
Denna långsamma processen ger nudlar med fast struktur som på japanska kallas "Koshi" och den färdiga produkten är mycket lik den traditionellt handknådade nudeln.
Producenten av dessa udon-nudlar lägger enbart på torkningsprocessen ner 2 dagar på tunna nudlar (t.ex. Somen och soba) och 3 dagar på udon.
Idag tillverkas majoriteten av alla nudlar i stora snabba tillverkningsprocesser där produktionseffektiviten prioriteras högre än slutresultatet.
Degblandning, torkning och packning av nudlarna sker under en och samma dag.
Tillagning:
Koka upp 2 liter vatten, tillsätt nudlar (100g per portion) och rör om. Sjud i 9 minuter och skölj sedan snabbt under kallt vatten.
Koktid: ca 9 minuter
Produktvikt: 200g
Innehåll: VETE* (97%), havssalt.* = Ekologisk.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 344kcal
Protein: 13.5g
Fat: 2.1g
Kolhydrat: 65.7g
Salt: 1.9g
Ursprung: Tillverkd i Japan.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 200g |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Clearspring
Andra köpte även
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 245 kr fr. 257 kr
0