Jäskorg oval med överdrag i textil
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
257 kr / 245 kr
Lyckas med surdegsbakningen! Oval jäskorg i rotting med duk i bomullstyg. Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar. Det här är vår absolut populäraste bakkorg eller degkorg för jäsning.
Jäskorg med duk, överdrag i textil oval i rotting
Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Bakkorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmöngd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Mjöla brödkorgens insida / överdraget innan degen placeras i korgen.
Rottingen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Överdrag i bomullstyg kan tvättas i maskin.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Bakkorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmöngd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Mjöla brödkorgens insida / överdraget innan degen placeras i korgen.
Rottingen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Avlång jäskorg mått: 245x160x85 mm, innermått: 230x145x75 mm
(obs! måtten kan variera något då detta är en handgjord produkt av naturmaterial)
Volym: ca 1,5L eller ca 500 g deg
Överdrag i bomullstyg kan tvättas i maskin.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även