Jäskorg avlång

Användarnamn

Jäskorg rotting avlång 1,8 liter

För limpformade lite längre bröd
229 kr
Lyckas med surdegsbakningen! Jäskorg avlång för långa eller limpformade bröd ca 30 cm lång i rotting. Korgen hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra bröd på veka degar. Den här bakkorgen eller degkorgen är för lite längre bröd. Perfekt för en äkta Levain! 
 
Köp
Lång korg i rotting för jäsning 1,8l Banetton
Jäskorg avlång för långa eller limpformade bröd ca 30 cm lång i naturmaterial. Korgen hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra bröd på veka degar.
Den här bakkorgen är perfekt för lite längre levain-bröd eller rågbröd.

Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration.
Degen håller sin form bättre med hjälp av degkorgen.

Mjöla korgens insida ordentligt eller använd en mjölad bakduk eller överdrag att klä formen med (överdrag hittar du HÄR!).

Rottingen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.

Mått: ca 330x130x60mm, utvändigt 350x150x70mm
Volym: ca 1,8l
Notera: Korgarna är av naturmaterial och gjorda för hand varför exemplaren kan variera något i utseende och mått.


Tips & skötselråd för jäskorgar:



Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.

Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.

Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.

Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas  i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.

När korgarna är torra sprayas de med fördel med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: Nej
Maskindiskas: Nej
Volym: 1,8 liter
Material: Rotting
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Baksten i lava med spade
Äkta lavasten från Etna
830 kr
Köp
Info
0
Surdegsbakning startset
En god start på baket
fr. 493 kr fr. 514 kr
0
Jäskorg i rotting rund 1,7l
För lyckade surdegsbak
178 kr 189 kr
Köp
Info
0
Avlång brödform Tala Loaf Pan
För perfekta limpor, bröd eller kakor
fr. 189 kr
0
Pizzaspade i trä
Flytta pizza och bröd
159 kr
Köp
Info
0
Avlång jäskorg med överdrag
Avlång korg med textilöverdrag
fr. 284 kr fr. 290 kr
0
Överdrag till jäskorg AVLÅNG
Duk till avlång jäskorg i rotting
55 kr 61 kr
Köp
Info
0
Kavel stor i trä
"Härlig tyngd men enkel att kavla med" ⭐️⭐️⭐️є...
413 kr
Köp
Info
0
Baksten fyrkantig med spade
Istället för stenugn
419 kr 449 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Överdrag till jäskorg AVLÅNG
Duk till avlång jäskorg i rotting
55 kr 61 kr
Köp
Info
0
Tårtring justerbar 16,5-32cm
Flexibel diameter
135 kr
Köp
Info
0
Avsmalnande palettkniv liten
För finlir och kanter
113 kr
Köp
Info
0
Degskrapa med linjal Tala
Skarpaste skrapan!
135 kr
0