Jäskorg rund med överdrag
Bakkorg i rotting med duk i tyg
258 kr / 237 kr
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting tillsammans med duk eller överdrag i textil när du bakar surdegsbröd och andra bröd. När degen jäser i jäskorgen blir det högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
Jäskorg med duk i tyg för jäsning av bröd
Rund banetton i rotting med en diameter på ca 20 cm och höjd ca 8cm för bla surdegsbakning.
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting tillsammans med ett överdrag i textil när du bakar surdegsbröd och andra bröd.
När degen jäser i jäskorgen blir det högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmöngd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Korgen bör helst inte blötas eller diskas utan rester av degen borstas och skrapas bort efter användning. Utmärkt till bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg.
Överdragen kan tvättas i maskin.
Korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena.
Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter.
Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen.
Var dock mycket försiktig om du bestämmer dig för att tvätta ordentligt med vatten.
Mycket vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Rund banetton i rotting med en diameter på ca 20 cm och höjd ca 8cm för bla surdegsbakning.
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting tillsammans med ett överdrag i textil när du bakar surdegsbröd och andra bröd.
När degen jäser i jäskorgen blir det högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
- Paket med korg & överdrag
- För surdegsbakning
- Rund korg i rotting
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmöngd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Korgen bör helst inte blötas eller diskas utan rester av degen borstas och skrapas bort efter användning. Utmärkt till bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg.
Överdragen kan tvättas i maskin.
Korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena.
Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter.
Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen.
Var dock mycket försiktig om du bestämmer dig för att tvätta ordentligt med vatten.
Mycket vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även