Olivolja lagrad på sherryfat Castillo de Canena
Olivolja extra virgin lagrad på sherryfat Castle de Canena Amontillado
En riktigt spännande jungru olivolja från Castillo de Canena gjord på 100% Arbequina-oliver lagrad på gamla sherryfat. Olja kombinerar mycket elegant friskheten hos arbequina EVOO med den fascinerande aromatiska profilen hos amontilladovin, med inslag av rostade nötter, ädla träslag, mogen frukt och svamp.
Oljan har en fin doft av och mjuk men ändå komplex och rik smak med ett brett register av nyanser av jod, rostade hasselnötter och en hint av mogen avokado.
Oljan har dessutom en tydlig umami-ton från trätunnan och sherryn.
Basen är en fantastisk olivolja på Arbequinaoliven. En mild oliv med tydliga nyanser och gräsig smak med en svag ton av peppar. Det är denna olja som sedan lagrats på åldrade sherryfat och fått en helt ny unik karaktär.
Arbequinaoljan lagras och mognar på mer än ett halvt sekel gamla vinfat för amontillado-sherry.
Castillo de Canena Amontillado är resultatet av en passion för två gastronomiska produkter; Extra Virgin Olive Oil och Jerez-viner.
Friskheten hos oljan Reserva Familiar Arbequino får karaktären av ett starkvin genom att den förädlas på sherryfat av amontilladotyp. Amontilladons fascinerande aromatiska profil, med dess outtömliga toner av nötter och salt, varsamt styrda av oljans egenskaper.
En unik gastronomisk upplevelse som att inspirerar!
För första gången förädlas en Arbequina EVOO på vinfat. För att göra det valdes amerikanska ekfat från Amontillado Solera från en av de mest kända vingårdarna i Spanien: Lustau.
I dessa fat har Arbequina-oljan infuserats med de komplexa aromerna av det gamla Amontillado-vinet, som fortfarande finns kvar i stavarna i faten.
Resultatet: den perfekta blandningen av de sensoriska tonerna av Amontillado och Arbequina EVOO. En unik gastronomisk upplevelse.
Serveringsförslag:
Sherryoljan är perfekt att kombinera med olika maträtter, från de mest klassiska till de mest avantgardistiska. Testa den till saltad och bakad fisk, grillat eller stekt fågel och fläsk, svamp, carpaccio och räkor eller tonfisktartar, grillad foie gras, rapphönspatéer, köttpajer, mojama (salttorkad filéad tonfisk), långa och mullet-rom eller musslor, hjärtmusslor och ostron, råa, konserverade eller stekta i pannan.
För att inte tala om den magnifika sensoriska upplevelsen i kombination med mörk choklad eller nötter.
Volym: 250 ml
Ingredienser:
Extra jungfruolivolja av Arbequinaoliver, Arbequino Extra Virgin Olivolja lagrad på sherryfat.
Ursprung: Spanien
Näringsvärde per 100g:
Energi (Kj/100g) 3700 Energi (Kcal/100g) 900 Fett 100g Varav mättade fettsyror 20g Kolhydrat 0g Varav sockerarter 0g Protein 0g Salt 0g
Volym: | 250 ml |
Antal i förpackningen: | 1 st flaska av glas |