Black Garlic puré i tub
Svarta vitlökspuré är klar att använda. Enkel att pressa direkt ur tuben ner i vilken maträtt som helst.
Oumbärlig för alla gourmetkockar och passar till nästan alla rätter, både söta och salta. Det är bara öppna tuben och klämma. Helt enkelt plätt lätt!
Black Garlic puré av svart vitlök vitlökspuré
Läckert sött och sirapsaktigt med inslag av balsamvinäger och en distinkt umamismak.
Svarta vitlökspuré är klar att använda. Enkel att pressa direkt ur tuben ner i vilken maträtt som helst.
Oumbärlig för alla gourmetkockar och passar till nästan alla rätter, både söta och salta.
Du slipper att skala, krossa, mosa, hacka eller skiva.
Det är bara öppna tuben och klämma.
Helt enkelt plätt lätt!
Om du inte testat svart vitlök innan är det dags.
Vanlig vit vitlök som helt naturligt fått fermentera under flera månader till en eftertraktad ingrediens på topprestauranger världen över.
Löken levereras i en snygg och stilren förpackningen (perfekt som en gå-bort present).
Den hemliga månadslånga fermenteriongsprocessen gör vit vitlök vackert mörk och mjuk och ger den helt unik söt smak.
En fin söt smak, aningen sirapssliknande med delikata vitlöksundertoner gör den till en mycket mångsidig ingrediens med en mängd kulinariska användningsområden.
Klyftorna smakar gudomligt och lyfter de befintliga smakerna till helt nya höjder. I svart vitlök mjukas vitlökssmaken upp.
Black Garlic är med andra ord en helt vanlig vitlök som genomgått en fermenteringsprocess och därigenom förändrat alla sina karakteristiska egenskaper.
Nattsvarta klyftor i en vacker lök. Lika hyllad av mästerkockar som hemmakockar för sin smakförhöjande förmåga.
Den lite fräna smaken i färsk vitlök är borta och har ersatts av en söt lite siraps eller melassliknande smak med undertoner av lakrits, tamarind och balsamvinäger.
Black Garlic är en smakbomb med sin lite söta välsmakande umamismak och smaktoner av melass, balsamico, tamarind och kola.
Till skillnad från grönsaken som den är gjord av, vit vitlök, har svart vitlök en mycket subtil och dämpad smak som lätt övermannas. På grund av dess delikata och dämpade smaker måste en betydligt större mängd svart vitlök användas jämfört med vit vitlök för att uppnå en liknande nivå av intensitet. Dessutom kan svart vitlök inte användas istället för vit vitlök. Om en vitlökssmak önskas utöver smaken av svart vitlök, måste färsk vitlök tillsättas.
Black Garlic ett unikt tillskott till alla rätter eller kan ätas direkt som den är.
Inga tillsatser, inga konserveringsmedel bara 100 % svart vitlöksmagi med massor av antioxidanter men utan vitlökslukt.
Passar till nästa allt!
Helt fantastisk i bland annat tomatbaserade såser, soppor, grönsaksrätter och grytor.
Ät den som den är på bröd eller krossad till en majonnäs.
Testa den till köttfärssås, marinad.fisk, dressingen, i brödbak, kakbak och kanske i glass.
Gör en god vinägrett med svart vitlök, sherryvinäger, soja, en neutral olja och dijonsenap.
Är du osäker på hur du ska börja använda löker tillsätter du den där du annars tänkt använda vanlig vitlök. Tänk på att tillvähagångssättet är lite olika.
Black garlic har dessutom en väldigt lång hållbarhetstid.
Du kan läsa mer och hitta recept & tips HÄR!
Det är också utsökt helt enkelt som mellanmål utan rädsla för vitlöksandedräkt.
Löken går fint att servera veganer och de flesta glutenintolleranta.
Ingredienser: Svart vitlök 83 %, vatten, extra jungfru olivolja, xantangummi (stabilisator), kaliumsorbat (konserveringsmedel)
Vikt: 100g g
Ingredienser: Svart vitlök 83 %, vatten, extra jungfru olivolja, xantangummi (stabilisator), kaliumsorbat (konserveringsmedel) Näringsinnehåll per 100g: Energi: 437 kJ /104kcal Kolhydrater: 16,3 g - varav sockerarter: 12 g Fett: 2,3g Protein: 3,7g
Ursprung: UK
Vikt: | 100g |
Material: | 1 tub |