Szechuanpeppar ekologisk Mill & Mortar
Timut eller Szechuan
99 kr
Frisk peppar med inslag av citrus och med en lätt styrka. På grund av sin citruston kallas pepparen ibland för citrus- eller grapefruktpeppar. Den ger en lite pirrig och varma munkänsla, typisk för denna typ av peppar. Szechuanpeppar kan mortlas, malas eller hackas före användning
Timutpeppar, Szechuanpeppar ekologisk - Mill och Mortar
Timur Szechuan är en variant av den rödaktiga, kinesiska Szezhuan eller Sichuan pepparen.
Den har även ett nära släktskap till den gröna japanska Sansho-pepparen.
Smaken är frisk med inslag av citrus och med en lätt styrka. På grund av sin citruston kallas pepparen ibland för citrus- eller grapefruktpeppar. Den ger en lite pirrig och varma munkänsla, typisk för denna typ av peppar.
Szechuanpeppar kan mortlas, malas eller hackas före användning.
Den gör sig riktigt bra i marinader eller som rub till kött, blandat med andra kryddor och örter, färska och torkade.
I chutneys, inlagda eller fermenterade grönsaker kommer också Szechuanpeppar att komma till sin rätt.
Den kan till och med användas i chokladmousse.
Testa den i lite av varje.
Du kommer att gilla den och des fantastiska smakegenskaper i massor av rätter.
I Nepal växer denna Szechuan eller Timutpeppar på taggiga träd på mer än 2000 meters höjd i Himalaya.
De taggiga träden kan bli upp till 10 meter höga. De små kapslarna öppnas när pepparfukterna är mogna. Kapslarna är bruna med ett ljust inre; den kinesiska varianten är mer rödaktig i färgen och japanen är vanligtvis grön.
Pepparen handplockas av bergsbönder och transporteras av små stigar nerför berget där bären rengörs, torkas och handsorteras.
Sorteringen är fextremt viktig och det finns tre fraktionder:
Den första tar bort stjälkar och andra växtdelar,
den andra separerar fröskiktet från de små svarta kornen i dess inre och
den tredje sorterar kornen efter mognad baserat på deras färg.
Ingredienser:
Ekologisk timutpeppar (Szechuan -variant)
Nettovikt: 30 g
Förvaras: Mörkt, torrt och lufttätt
Ursprung:Non eu
DK-ØKO-100 Jordbruk / icke-EU-jordbruk
Timur Szechuan är en variant av den rödaktiga, kinesiska Szezhuan eller Sichuan pepparen.
Den har även ett nära släktskap till den gröna japanska Sansho-pepparen.
Smaken är frisk med inslag av citrus och med en lätt styrka. På grund av sin citruston kallas pepparen ibland för citrus- eller grapefruktpeppar. Den ger en lite pirrig och varma munkänsla, typisk för denna typ av peppar.
- Mild pepparsmak
- Citrustoner
- Från Nepal
Szechuanpeppar kan mortlas, malas eller hackas före användning.
Den gör sig riktigt bra i marinader eller som rub till kött, blandat med andra kryddor och örter, färska och torkade.
I chutneys, inlagda eller fermenterade grönsaker kommer också Szechuanpeppar att komma till sin rätt.
Den kan till och med användas i chokladmousse.
Testa den i lite av varje.
Du kommer att gilla den och des fantastiska smakegenskaper i massor av rätter.
I Nepal växer denna Szechuan eller Timutpeppar på taggiga träd på mer än 2000 meters höjd i Himalaya.
De taggiga träden kan bli upp till 10 meter höga. De små kapslarna öppnas när pepparfukterna är mogna. Kapslarna är bruna med ett ljust inre; den kinesiska varianten är mer rödaktig i färgen och japanen är vanligtvis grön.
Pepparen handplockas av bergsbönder och transporteras av små stigar nerför berget där bären rengörs, torkas och handsorteras.
Sorteringen är fextremt viktig och det finns tre fraktionder:
Den första tar bort stjälkar och andra växtdelar,
den andra separerar fröskiktet från de små svarta kornen i dess inre och
den tredje sorterar kornen efter mognad baserat på deras färg.
Ingredienser:
Ekologisk timutpeppar (Szechuan -variant)
Nettovikt: 30 g
Förvaras: Mörkt, torrt och lufttätt
Ursprung:Non eu
DK-ØKO-100 Jordbruk / icke-EU-jordbruk
Visa mer
Visa mindre