Durumvetemjöl Dallari Italienskt 1 kg
Italienskt mjöl till bröd & pasta
52 kr
Semolato "Ideale per pasta e pane" står det på förpackningen - ett mjöl perfekt för pasta och bröd. Ett klassiskt finmalet italienskt durumvetemjöl från Dallari i Modena. Durumvete är en extra hård vetesort som har en glansig kärna som ger ett gulare, inte så vitt, mjöl. När durumvete mals får mjölet precis rätt struktur för att göra en pasta med perfekt spänst och rätt tuggmotstånd.
Durumvetemjöl Dallari italienskt mjöl för bröd och pasta mm
Semolato - "Ideale per pasta e pane" står det på förpackningen - ett mjöl perfekt för pasta och bröd.
Ett klassiskt finmalet italienskt durumvetemjöl från Dallari i Modena.
Vad är det för skillnad på durumvete och vanligt vetemjöl?
Durumvete är en extra hård vetesort som har en glansig kärna som ger ett gulare, inte så vitt, mjöl.
När durumvete mals får mjölet precis rätt struktur för att göra en pasta med perfekt spänst och rätt tuggmotstånd.
Durumvete är ett hårt vete och innehåller mer gluten och protein än annat vetemjöl.
Degen behöver bearbetas mycket hårdare och längre än deg med bara vanligt vetemjöl.
Durumvetemjöl gör pastadegen eller bröddegen enklare och smidigare att forma. Pastadeg gjord på durumvete håller ihop bättre och ger en färdig pasta med bättre tuggmotstånd (den blir med andra ord mer "al dente").
Vad passar durumvetemjöl till?
Durumvete är perfekt till färsk pasta och som inblandningsmjöl vid bakning av tex matbröd.
Det är perfekt till italienska bröd som Focaccia och Ciabatta.
Durumvete och honung i pizzadegen gör den smidig att baka med och ger rätt krispighet när pizzan gräddas. Durum är dessutom toppen på pizzasoaden.
Vikt: 1 kg
Ursprung: Italien
Tillverkare: Dallari. Molini Industriali Spa
Ingredienser: DURUMVETEMJÖL
Allergentyp: Spår av sojabönor, spannmål som innehåller gluten
Näringsvärde per 100g: Energi (Kj/100g) 142Energi (Kcal/100g) 340, Fett 1g Varav mättade fettsyror 0g, Kolhydrat 71g Varav sockerarter 0g, Protein 12g, Salt 0g.
Importör: Gastro Import AB
Semolato - "Ideale per pasta e pane" står det på förpackningen - ett mjöl perfekt för pasta och bröd.
Ett klassiskt finmalet italienskt durumvetemjöl från Dallari i Modena.
Vad är det för skillnad på durumvete och vanligt vetemjöl?
Durumvete är en extra hård vetesort som har en glansig kärna som ger ett gulare, inte så vitt, mjöl.
När durumvete mals får mjölet precis rätt struktur för att göra en pasta med perfekt spänst och rätt tuggmotstånd.
Durumvete är ett hårt vete och innehåller mer gluten och protein än annat vetemjöl.
Degen behöver bearbetas mycket hårdare och längre än deg med bara vanligt vetemjöl.
Durumvetemjöl gör pastadegen eller bröddegen enklare och smidigare att forma. Pastadeg gjord på durumvete håller ihop bättre och ger en färdig pasta med bättre tuggmotstånd (den blir med andra ord mer "al dente").
Vad passar durumvetemjöl till?
Durumvete är perfekt till färsk pasta och som inblandningsmjöl vid bakning av tex matbröd.
Det är perfekt till italienska bröd som Focaccia och Ciabatta.
Durumvete och honung i pizzadegen gör den smidig att baka med och ger rätt krispighet när pizzan gräddas. Durum är dessutom toppen på pizzasoaden.
Vikt: 1 kg
Ursprung: Italien
Tillverkare: Dallari. Molini Industriali Spa
Ingredienser: DURUMVETEMJÖL
Allergentyp: Spår av sojabönor, spannmål som innehåller gluten
Näringsvärde per 100g: Energi (Kj/100g) 142Energi (Kcal/100g) 340, Fett 1g Varav mättade fettsyror 0g, Kolhydrat 71g Varav sockerarter 0g, Protein 12g, Salt 0g.
Importör: Gastro Import AB
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 1 kg |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mycket basilika,stor smak & grövre konsistens, som pålägg eller till pastan
115 kr
0
Perfekta till Tiramisu och att knapra på som snack. Härlig smak! ⭐️⭐...
39 kr
0
Mer från Dallari
Andra köpte även