Mirin Mikawa ekologisk UTGÅTT
Äkta japansk risvinäger utan tillsatser
119 kr
- Inget tillsatt socker
- Inga konserveringsmedel
- Fantastisk smakhöjare
Makawa mirin ekologisk- japanskt risvinäger med en mild söt smak från Clearspring 150ml
Mirin från Mikawaregionen anses vara den finaste i Japan med söt smak utan tillsatt socker.
Den har en röd färg till skillnad från de flesta andra, gulaktiga mirin.
Mikawan tillverkas enligt en traditionella metoder av fermenterad koji och lagras varsamt i 9 månader.
Klibbris används istället för billigare stärkelse vilket är vanligt i enklare mirin-typer.
Äkta mirin naturligt jäst med koj från enbart ris med lite salt tillsätts i slutet av processen. Den är naturligt fermenterad och inget socker eller konserveringsmedel har tillsatts. Detta till skillnad från många vanliga mirin som ofta innehåller socker och konserveringsmedel.
Mirin har en unik förmåga att locka fram och accentuera de naturliga smakerna i olika livsmedel.
Mirins milda sötma balanserar sojasås och används för att förbättra sött liksom salta såser, vinegretter, marinader och skaldjursrätter .
Mirin används både till att söta och för att ge djup och fyllig smak. Den ger alltså både sötma och djup i smaken ioch används ofta till wok, såser och dip. Mirin kan lite slarvigt kallas för matlagnings-sake. Den har en söt och stark smak och används som kryddning i japansk matlagning.
Mirin sägs vara hemligheten bakom den goda smaken i många japanska rätter!
Mirin används både till att söta och att ge djup och fyllighet.
Naturligt fermenterat, inget socker eller konserveringsmedel tillsatt.
Mirin är en söt vinägerlikanad sås som används i matlagning för att framhäva den naturliga smaken hos andra livsmedel, för att få fram alla smakämnen.
Mirin är en kontrast till sojasås. Om manb kombinerar mirin och soja uppnås en harmonisk smakbalans.
Mirin användas i otaliga japanska rätter och rätter från andra asiatiska länder.
Mirin ingår ofta i många berömda rätter som ramen, ponzusås, japanskt bräserat fläsk och teriyakisås.
Mirin framhäver smaken i de flesta andra livsmedel men kan ha en utslätande effekt på vissa smaker.
Den döljer till exempel smaken av hav eller skaldjur, vilket är praktiskt i rätter där du inte vill att havsmaken ska tränga igenom för mycket.
Clearspring Mirin Makawi kan användas i många rätter och tillför ett helt unikt smakelement - om du använder denna vinäger kommer du att fånga de äkta smakerna i det asiatiska köket.
Ingredienser: Klibbris* (52%), vatten, fermenterat ris (koji)*. *Ekologiskt odlad
Förvara på en sval och mörk plats.
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 693 kj /163 kcal Fett 0,4 g - varav mättade fettsyror <0,1 g Kolhydrater 39,4 g - varav sockerarter 32,4 g Fibrer <0,5 g Protein 0,5 g Salt 0,125 g
Glasflaska om 150ml
Ursprung: Tillverkad i Japan
Mirin från Mikawaregionen anses vara den finaste i Japan med söt smak utan tillsatt socker.
Den har en röd färg till skillnad från de flesta andra, gulaktiga mirin.
Mikawan tillverkas enligt en traditionella metoder av fermenterad koji och lagras varsamt i 9 månader.
Klibbris används istället för billigare stärkelse vilket är vanligt i enklare mirin-typer.
Äkta mirin naturligt jäst med koj från enbart ris med lite salt tillsätts i slutet av processen. Den är naturligt fermenterad och inget socker eller konserveringsmedel har tillsatts. Detta till skillnad från många vanliga mirin som ofta innehåller socker och konserveringsmedel.
Mirin har en unik förmåga att locka fram och accentuera de naturliga smakerna i olika livsmedel.
Mirins milda sötma balanserar sojasås och används för att förbättra sött liksom salta såser, vinegretter, marinader och skaldjursrätter .
Mirin används både till att söta och för att ge djup och fyllig smak. Den ger alltså både sötma och djup i smaken ioch används ofta till wok, såser och dip. Mirin kan lite slarvigt kallas för matlagnings-sake. Den har en söt och stark smak och används som kryddning i japansk matlagning.
Mirin sägs vara hemligheten bakom den goda smaken i många japanska rätter!
Mirin används både till att söta och att ge djup och fyllighet.
Naturligt fermenterat, inget socker eller konserveringsmedel tillsatt.
Mirin är en söt vinägerlikanad sås som används i matlagning för att framhäva den naturliga smaken hos andra livsmedel, för att få fram alla smakämnen.
Mirin är en kontrast till sojasås. Om manb kombinerar mirin och soja uppnås en harmonisk smakbalans.
Mirin användas i otaliga japanska rätter och rätter från andra asiatiska länder.
Mirin ingår ofta i många berömda rätter som ramen, ponzusås, japanskt bräserat fläsk och teriyakisås.
Mirin framhäver smaken i de flesta andra livsmedel men kan ha en utslätande effekt på vissa smaker.
Den döljer till exempel smaken av hav eller skaldjur, vilket är praktiskt i rätter där du inte vill att havsmaken ska tränga igenom för mycket.
Clearspring Mirin Makawi kan användas i många rätter och tillför ett helt unikt smakelement - om du använder denna vinäger kommer du att fånga de äkta smakerna i det asiatiska köket.
Ingredienser: Klibbris* (52%), vatten, fermenterat ris (koji)*. *Ekologiskt odlad
Förvara på en sval och mörk plats.
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 693 kj /163 kcal Fett 0,4 g - varav mättade fettsyror <0,1 g Kolhydrater 39,4 g - varav sockerarter 32,4 g Fibrer <0,5 g Protein 0,5 g Salt 0,125 g
Glasflaska om 150ml
Ursprung: Tillverkad i Japan
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 150ml |
Material: | Flaska av glas |
Antal i förpackningen: | 1st |
Övrigt: | utan tillsatt socker |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Clearspring
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0